Primarul Robu face sondaj pe Facebook cu sloganul campaniei lansate de USR,...

Primarul Robu face sondaj pe Facebook cu sloganul campaniei lansate de USR, după ce i-a atacat pe membrii din Timiș ai partidului UPDATE Ce spune despre inițiativa USR

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Nicolae Robu încearcă să dreagă busuiocul, după atacul virulent asupra membrilor USR pe care i-a întâlnit, duminică, în timp ce strângeau semnături pentru campania “Fără penali în funcții publice” în centrul Timișoarei. Astfel, a provocat un val de critici asupra lui, primarul Timișoarei victimizându-se apoi, precizând că a fost declanșată “o adevărată agresiune verbală la adresa mea, îngemănată cu o campanie de intoxicare informațională a opiniei publice”.

În această dimineață, Nicolae Robu a revenit cu o postare pe pagina sa de Facebook pe marginea campaniei inițiată de USR. De data aceasta, primarul a lansat un nou sondaj, prin care îi întreabă pe internauți dacă își doresc sau nu ca oamenii certați cu legea să ocupe funcții publice.

“Fără penali în funcții publice! Am spus în nenumărate rânduri: ca om ultracorect, ultracinstit și cu profund respect pentru lege, îmi doresc ca în țara mea să nu poată ocupa funcții publice cei certați cu legea! Să nu uităm: suntem 20 de milioane, arhidestui cinstiți! Vreau însă ca lupta pentru așa ceva să fie dusă și ea cu respectarea legii, nu mai presus de lege, cum face USR.


Stat de drept înseamnă supremația legii în tot și pentru toți! Cei ce pledăm pentru asta trebuie să fim model! Dv cum vreți?”, a scris Nicolae Robu pe rețeaua de socializare.

Astfel, internauții sunt invitați să bifeze “Fără penali! Lege în tot!” sau “E bine cum e acum!”.

UPDATE Nicolae Robu a declarat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, că nu este de acord ca persoanele certate cu legea să ocupe funcții publice, dar că nu va semna pentru inițiativa USR, care vrea să modifice Constituția. “Nu mă raliez unor asemenea indivizi. Sunt de acord să nu aibă acces penalii în funcții publice, militez pentru asta, dar nu mă puneți pe mine cot la cot cu acești indivizi. Eu voi strânge mai multe semnături decât ei, pe Facebook, cu sondajul pe care l-am lansat. Să obțină semnăturile fizice unde vor, dar în zona de promenadă nu se întreprind astfel de demersuri pentru nimeni. Ați văzut vreun penelist strângând semnături? Doar garoafe de 8 Martie au împărțit liberalii în zona de promenadă. E treaba lor ce fac (n.r. membrii USR), eu nu mă pun cot la cot cu oricine”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a explicat și de ce a șters prima postare de pe pagina sa de Facebook, în care-și arăta revolta că membrii USR strâng semnături pentru campanie în centrul orașului. “Mi-au umplut pagina de Facebook cu niște cuvinte care n-am știut că sunt în stare ființele umane să le emită. Și atunci, ca să nu pierd vremea să șterg comentariile, am șters toată postarea. Ce au făcut, au trimis pe grupurile lor de partid și majoritatea acelor postări de un primitivism…, grobiene efectiv, erau de la indivizi din țară care erau membrii lor de partid. Este descalificant pentru cineva să spună că luptă pentru legalitate încălcând el legea tocmai în contextul acelei lupte”, a mai precizat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.