Primarul Robu, revoltat că USR strânge semnături pentru campania „Fără penali în...

Primarul Robu, revoltat că USR strânge semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice” în centrul Timișoarei. Polițiștii locali, trimiși în misiune

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu este foc și pară pe membri USR cu care s-a întâlnit, astăzi, în centrul Timișoarei, în timp ce strângeau semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice”. Primarul Timișoarei a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, acuzându-i pe cei din partid că ar încălca legile și normele de bun simț, pentru că „agasau” oamenii.

„Cât tupeu trebuie să ai pentru a pretinde că militezi pentru legalitate, pentru stat de drept, împotriva penalilor etc., iar tu să încalci cu nonșalanță legile și regulile locale, inclusiv normele de bun simț, până la urmă! Astăzi, mă plimbam, cum fac frecvent, prin superba și vasta noastră zonă de promenadă, cum fac zilnic mii și mii de timișoreni. Venind din Piața Libertății spre Piața Victoriei, la ieșirea spre aceasta de pe str. Alba Iulia, am fost agasat, ca atâția alți timișoreni și vizitatori ai Timișoarei, de un grup de indivizi care, întru sfidarea regulilor locale și a aprobării derivate din acestea acordată de Comisia de Ordine Publică, strângeau semnături! Nu contează cine erau -nu vreau să le fac notorietate nominalizându-i!-, nu contează pentru ce strângeau semnături, contează doar că aceste personaje cu conduită de trotsky-iști se pretind luptători pentru legalitate, iar ei sfidează legea și nu nedându-și seama ce fac, ci, mai grav, considerând că legea e pt alții, nu pt ei! Știți care e paradoxul, oameni buni? Paradoxul este că acești indivizi care n-au nimic în comun cu valorile dreptei, dimpotrivă, sunt pur și simplu trotsky-iști, au electorat de dreapta -cetățeni de calitate, dezamăgiți, disperați de ce-au văzut pe scena politică de ani și ani-, electorat care le-a dat votul cu ochii închiși, ca cec în alb! Nu mai repetați această greșeală, stimați confrați de dreapta! Nu mai dați nimănui vot în alb”, a scris Nicolae Robu, pe rețeaua de socializare.

Pe de altă parte, după ce Nicolae Robu i-a văzut pe cei din USR cum strâng semnături pentru campanie, una dintre persoanele implicate în acțiune a postat și ea un mesaj pe Facebook, precizând că primarul Timișoarei ar fi trimis polițiștii locali pentru a-i amenda.


Doar că aceștia nu reușesc să facă asta, pentru că nu ar avea baza legală.

„Direcția Poliția Locală Timișoara caută de o oră baza legală prin care să amendeze strângerea de semnături din campania FărăPenali, că așa a zis domnu’ Robu! De o oră se dau telefoane, se caută baza legală, totul pentru că așa „s-a dat dispoziție”. Nu există bază legală, dar asta nu contează, s-a dat dispoziție, trebuie găsită o soluție”, a scris Ruben Lațcău, vicepreședinte USR Timișoara, pe Facebook.

Senatorul USR Nicu Fălcoi a fost cel care a primit procesul-verbal, acesta povestind și ce a scris pe hârtia înmânată de polițiștii locali.

„Am fost și azi, alături de colegii din echipa USR Timiș, la adunat semnături în cadrul campaniei „Fără penali în funcții publice”. Pe stradă, în apropierea zonei centrale, ne-am întâlnit și cu primarul Timișoarei și l-am invitat și pe domnul Robu să semneze. Numai că, supărat nevoie mare, acesta nu doar că ne-a refuzat cu vehemență, ci a și dat dispoziție agenților de la Poliția Locală să ne dea un avertisment. Drept pentru care polițiștii au fost nevoiți să se conformeze, chiar dacă pentru asta au trebuit să caute preț de-un ceas și ceva un argument juridic. Procesul verbal pe care l-au întocmit menționează că nu am respectat perimetrul de desfășurare al adunărilor publice prevăzut în avizul ce ne-a fost eliberat în data de 15.03.2018 de către Comisia de Avizare a Adunărilor Publice și că aș fi strâns semnături pe strada Alba Iulia, în fața Centrului Turistic al Primăriei Timișoara, nerespectând în acest mod prevederile mai sus menționate. Am scris, la rândul meu, pe procesul verbal că nu sunt de acord cu încadrarea juridică făcută de agentul constatator și nici cu afirmația că aș fi desfășurat vreo adunare publică. (…) Ce pot spune, cu imens regret, e faptul că astfel de reacții și atitudini nu doar că nu fac cinste unui oraș cum e Timișoara, ci sunt o imensă rușine pentru o persoană care se pretinde a fi un exponent al spiritului liberal. Și care nu numai că n-a semnat o inițiativă cetățenească extrem de necesară igienizării mediului politice din România, ci a și dat ordin să fie sancționați cei care strâng semnături pentru materializarea acesteia. Jenant, domnule primar, jenant!”, a scris Fălcoi pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.