Protest la spital: 1.000 de angajați din sănătate, în stradă la Timișoara,...

Protest la spital: 1.000 de angajați din sănătate, în stradă la Timișoara, din cauza salariilor mici. Ce mesaje au afișat UPDATE Ce spun reprezentanții sindicatului FOTO VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Peste 1000 de angajați din cei aproximativ 3000 ai Spitalului Județean Timișoara s-au adunat, în această dimineață, în fața unității medicale, pentru a protesta față de legea salariării unitare. Ei sunt nemulțumiți de modul în care au fost calculate sporurile, spunând că au primit salarii mai mari doar medicii, pe când celelalte categorii de personal au venituri la fel sau poate chiar mai mici. Manifestanții strică ”Vrem dreptate”, ”Hoții”, ”Olguța, nu uita, Timișoara nu te vrea”. Printre mesajele afișate se regăsesc unele precum ”Respect pentru farmacie”, ”Noi facem analize, voi faceți crize” sau ”Respectați-ne profesia”.

Acțiunea se desfășoară în cadrul unei greve de avertisment, la nivel național, care se desfășoară între orele 9.00 și 11.00. Activitatea medicală nu a fost afectată, 30% din angajați asigurând serviciile pentru pacienți.

Astfel de greve de avertisment au loc în majoritatea spitalelor din județul Timiș, reprezentanții Sindicatului Sanitas estimează că au protestat peste 3.000 de angajati.

UPDATE “Angajații sunt foarte nemulțumiți din cauza legii salarizării, care a făcut o mare discriminare între categoriile de personal.


Au fost mărite salariile doar la medici și la asistenți, iar restul personalului este fără creșteri salariale. Și atunci sigur că nu suntem de acord cu această discriminare. În sănătate se lucrează în echipă și toată lumea participă la actul medical”, a explicat liderul Sindicatului Sanitas din cadrul Spitalului Județean Timișoara, Veronica Roth.

Protestul de la Spitalul Județean Timișoara s-a organizat fără incidente, urmând ca angajații din unitățile medicale din județul Timiș să participe, vineri, la greva generală organizată la nivel național, dacă guvernanții nu le ascultă nemulțumirile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.