Radu Nicosevici: „Inabilitatea politică a lui Nicolae Robu este toxică pentru PNL...

Radu Nicosevici: „Inabilitatea politică a lui Nicolae Robu este toxică pentru PNL Timiș” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a atras din nou toate privirile, și nu într-un mod pozitiv, după scandalul legat de inițiativa USR de a strânge semnături pentru campania „Fără Penal în funcții publice”.

Invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, președintele Academiei de Advocacy, Radu Nicosevici, a fost de părere că Nicolae Robu face „gafă după gafă”. „Domnul Robu nu numai că are multă inabilitate politică, dar este și toxic pentru partid, e în defavoarea PNL. Problema cea mai gravă este după părerea mea că oamenii din structurile inferioare lui pe linia de partid nu-i atrag atenția. Nu se poate ca în PNL Timiș să nu existe oameni care să-l atenționeze că face greșeli strategice deosebite. Dacă chiar nu are, înseamnă că va fi din rău în mai rău”, a spus Radu Nicosevici.

Acesta a atenționat că evoluția politică a lui Nicolae Robu nu a evoluat deloc în ultimii patru ani, ceea ce este în defavoarea orașului. „Sub aspect politic nu a evoluat cum speram eu. Spuneam acum patru ani, când erau primele disensiuni cu PSD, că Robu are probleme foarte mari de a înțelege politic dimensiunile relațiilor între partide. El a involuat de atunci șui face gafe de dimensiuni tot mai mari, cu impact tot mai mare electoral”, crede Nicosevici.

Invitatul PRESSALERT LIVE a mai spus că discuția pe care Nicolae Robu a avut-o cu senatorul USR Nicu Fălcoi este „un punct negru din punct de vedere politic care va crește și se va rostogoli”. „În presa națională aproape că nu era site sau ziar care să nu menționeze de acest incident. Iată că Timișoara, viitoare Capitală Europeană a Culturii, are un primar care are comportament sub nivelul standardelor acestui oraș. Este descalificant, aici s-a născut Proclamația de la Timișoara”, a menționat Nicosevici.


Senatorul USR, care participa la strângerea de voturi pentru campania „Fără Penal în funcții publice”, a fost sancționat cu avertisment de Poliția Locală, la ordinul primarului Robu, pentru că nu ar avea autorizație și ar agasa cetățenii. Edilul-șef nu este la prima astfel de ieșire, după ce în 2012 i-a interzis contracandidatului de atunci Adrian Orza să strângă semnături necesare înscrierii în lupta pentru Primăria Timișoara.

De altfel, Robu, prin indicațiile sale, a și subordonat agenții locali ai poliției, cărora le-a spus ce fel de măsuri să ia în acest caz. „Rar e să întâlnești asemenea aspecte. Agentul este cel care trebuie să stabilească încadrarea și sancțiunea. Instanța de judecată este singura care poate să cenzureze procesul, nimeni altcineva, nici măcar șeful. Nu am auzit niciodată ca un primar sau un șef să facă așa ceva. Este trist ca în 2018, în Timișoara, primul oraș liber, să se întâmple aceste lucruri. Problema este că acești agenți constatatori se subordonează primarului ceea ce nu e normal. Procurorul este singurul care poate să îi zică ce măsură să ia din punct de vedere legal”, a specificat avocatul Cosmin Bolosin, aflat în studioul HDV.

Cu toate gafele succesive pe care le face Nicolae Robu, Radu Nicosevici a subliniat că reprezentantul PNL rămâne favorit la viitoarele alegeri locale. „Domnul Robu știe câteva lucruri importante, cum că e bine să ai în permanență o prezență publică, bună sau rea, e important să fii prezent. Subiectul Robu se discută pe toate posturile, pe toate site-urile. Se pare că nu a apărut un contracandidat cu șanse cât de cât împotriva lui Robu. Este tot un adevăr că o mulțime de intelectuali sunt dezamăgiți profund de prestația lui Robu. Robu știe însă că marea masă electorală nu este formată din oameni care fac analize nesfârșite și fără finalitate. Șansele ca să îl avem primar pe Robu sunt extrem de mari. Ca cetățean trebuie să mă înterb cum pot să-l fac pe acest șef al orașului meu să nu mai facă atâtea prostii ca să nu mă mai facă de rușine pe mine”, a explicat Radu Nicosevici la PRESSALERT LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.