”Rambuku”, de la Teatrul Național Timișoara, premiu pentru cel mai bun spectacol...

”Rambuku”, de la Teatrul Național Timișoara, premiu pentru cel mai bun spectacol la Gala premiilor UNITER. Distincții pentru alte teatre din vestul țării

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2080031906">

Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia a găzduit, aseară, cea de-a XXVI-a ediţie a Galei premiilor UNITER, la care au fost prezenţi peste o sută de actori, scenografi şi regizori, nominalizaţi  pentru premii la diferite categorii. Cele mai multe nominalizări primite de două teatre din Timişoara şi teatrul din Arad au obţinut şi premiile la categoriile respective.

Gala a adus Teatrului Naţional din Timişoara premiul pentru „Cel mai bun spectacol”, juriul alcătuit din Marina Constantinescu, Marcel Iureş, Ana Ularu, Alexa Visarion şi Dragoş Buhagiar acordând această distincţie spectacolului „Rambuku” de Jon Fosse, pus în scenă de regizorul Mihai Măniuţiu. Rambuku este, în opinia criticilor, un spectacol intens, fascinant, creat din cuvânt şi din tăcere, din gest şi din nemişcare, un spectacol despre felurile în care dragostea este identică cu spiritul şi supravieţuieşte istoriei, materiei, vieţii înseşi.

Premiul acordat acestui spectacol aduce în prim plan o excepţională echipă, alcătuită din regizorul Mihaiu Măniuţiu, scenografii Adrian Damian, care a realizat decorul, şi Luiza Enescu, creatoarea costumelor, coregrafa şi interpreta Andrea Gavriliu, compozitorul Mihai Dobre, actorii teatrului timişorean Claudia Ieremia şi Ion Rizea, precum şi tinerii actori care au dat viaţă spectacolului. Distincția înseamnă și o recunoaştere a evoluţiei echipei teatrului, care, prin viziunea sa creativă şi profund inovatoare, a făcut posibilă realizarea acestui spectacol.

Yuri Kordonsky a obţinut premiul „Cel mai bun regizor”, pentru spectacolul Teatrului German de Stat din Timișoara „Incredibila şi trista poveste a candidei Eréndira şi a bunicii sale fără suflet”, de Gabriel García Márquez, iar Helmut Stürmer şi Ioana Popescu, premiul „Cel mai bun scenograf”, pentru acelaşi spectacol. Helmut Stürmer a ţinut să mulţumească întregii echipe care a făcut posibilă realizarea acestei reprezentaţii teatrale şi mai ales „lui Lucian Vărşăndan, pe care încă îl considerăm directorul teatrului”. Lui Doru Păcurar, scenograf la teatrul „Ioan Slavici” din Arad, i s-a acordat „Premiul pentru întreaga activitate”.

Foto: Adrian Pîclişan, glsa.ro, livearad.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.