Războiul pentru campania “Fără penali în funcții publice” continuă. USR Timiș: “Robu,...

Războiul pentru campania “Fără penali în funcții publice” continuă. USR Timiș: “Robu, o rușine pentru Timișoara” VIDEO UPDATE 2 Reacția lui Nicolae Robu

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a provocat un scandal uriaș, după ce ieri, a postat un mesaj pe pagina lui de Facebook în care își arăta indignarea că membri USR strângeau semnături pentru campania “Fără penali în funcții publice”.

“Am fost și azi, alături de colegii din echipa USR Timiș, la adunat semnături în cadrul campaniei „Fără penali în funcții publice”. Pe stradă, în apropierea zonei centrale, ne-am întâlnit și cu primarul Timișoarei și l-am invitat și pe domnul Robu să semneze. Numai că, supărat nevoie mare, acesta nu doar că ne-a refuzat cu vehemență, ci a și dat dispoziție agenților de la Poliția Locală să ne dea un avertisment. Drept pentru care polițiștii au fost nevoiți să se conformeze, chiar dacă pentru asta au trebuit să caute preț de-un ceas și ceva un argument juridic. Procesul verbal pe care l-au întocmit menționează că nu am respectat perimetrul de desfășurare al adunărilor publice prevăzut în avizul ce ne-a fost eliberat în data de 15.03.2018 de către Comisia de Avizare a Adunărilor Publice și că aș fi strâns semnături pe strada Alba Iulia, în fața Centrului Turistic al Primăriei Timișoara, nerespectând în acest mod prevederile mai sus menționate. Am scris, la rândul meu, pe procesul verbal că nu sunt de acord cu încadrarea juridică făcută de agentul constatator și nici cu afirmația că aș fi desfășurat vreo adunare publică”, a scris senatorul Nicu Fălcoi, pe Facebook, după întâlnirea cu Nicolae Robu.

Din păcate pentru primarul Timișoarei, postarea publicată pe rețeaua de socializare nu a avut rezultatul pe care-l aștepta. Asta pentru că a primit sute de reacții negative. Astfel, Robu a luat decizia de a șterge postarea și de a o publica din nou în jurul orei 02.00. Până în această dimineață, postarea a strâns sute de reacții, din nou, majoritatea critice. De altfel, internauții l-au acuzat pe primar că le șterge comentariile. “Ești praf, domnu’ primar”, “Ești un penal” sau “Bravo, domnule Robu, cenzurați toate mesajele care nu vă cântă în strună. Pe zi ce treceți deveniți tot mai mic” sunt doar câteva dintre mesajele postate pe pagina de Facebook a lui Nicolae Robu.

“Chiar nu înțelegeți că ce fac acești indivizi care se pretind luptători pentru legalitate este tocmai o sfidare a legalității: Ei știu bine că nu pot strânge semnături decât acolo unde au aprobare. Toată lumea din acest oraș respectă regimul special al zonei de promenadă din 2016, iar ei sfidează pe toată lumea? Asta-i “normalitatea” pe care o vreți, ca legea să fie lege doar pentru unii, iar alții să poată face orice, cu statut de “mai presus de lege” în numele unor cauze nobile?!” i-a răspuns primarul Robu unui internaut care l-a criticat.

În această dimineață, USR Timiș a transmis un comunicat de presă, în care își exprimă “indignarea” față de atitudinea primarului Timișoarei.

“Ne exprimăm profunda indignare și dezamăgire față de reacțiile și atitudinea primarului Timișoarei, domnul Nicolae Robu, și față de modul abuziv în care acesta înțelege să își exercite prerogativele de edil al orașului Revoluției din 1989. Solicitat ieri de către senatorul USR Nicu Fălcoi să semneze pentru susținerea inițiativei Fără Penali în Funcții Publice, domnul Robu a refuzat vehement. Vizibil iritat, domnul primar nu s-a rezumat, însă, doar la a ne refuza, ci le-a dat dispoziție să ne sancționeze agenților Poliției Locale apăruți imediat în zonă. Și, pentru a-și confirma veleitățile antidemocratice, întâiul ctitor al urbei a trasat sarcini precise polițiștilor locali, care au fost puși în dificultate, fiind nevoiți să găsească o încadrare juridică pentru „delictul” decis de domnul Robu. Faptul că primarul a declarat, cu dezinvoltură, că domnia sa este cel care decide și dispune polițiștilor locali ce fel de măsură de sancționare se impune este, în egală măsură, alarmant și revoltător.


Dumnealui și-a dezvăluit, o dată în plus, profilul psihologic: un om ce consideră acest oraș moșia lui, o gândire iliberală, specifică și vătafului de Teleorman, Liviu Dragnea”, a transmis USR Timiș.

De asemenea, în comunicat se arată că filiala județeană a partidului condamnă modul în care a reacționat Nicolae Robu, despre care spun că este “o rușine” pentru Timișoara.

“USR Timișoara înțelege să își formuleze public dezacordul față de atitudinea edilului Nicolae Robu și față de acest gen de practici menite să sufoce orice formă de manifestare cetățenească liberă și democratică. Indicațiile date polițiștilor locali de a-i sancționa cu avertisment pe membrii echipei noastre vorbesc cât se poate de elocvent despre incapacitatea domnului Robu de a evada din tiparele de gândire USL-iste, cărora încă le este tributar. Condamnăm felul în care domnul Robu a înțeles să reacționeze în circumstanțele descrise mai sus, considerând că acesta reprezintă o rușine atât pentru Timișoara, cât și pentru partidul al cărui membru este. Totodată, adresăm un apel tuturor timișorenilor care păstrează viu în spirit mesajul Proclamației de la Timișoara să ni se alăture și să susțină campania Fără Penali în Funcții Publice Timiș Solidarizarea în jurul acestui deziderat este semnalul curățirii clasei politice. Românii merită să fie reprezentați și conduși de persoane oneste și integre”, arată USR Timiș.

UPDATE USR Timiș a postat un scurt filmuleț cu cearta de ieri dintre senatorul Nicu Fălcoi și primarul Nicolae Robu, care s-au întâlnit pe str. Alba Iulia. În timpul disputei, primarul Timișoarei îi spune unui polițist local să nu-i amendeze pe cei care strâng semnături, pentru că “nu se pune problema”. Întrebat de către Nicu Fălcoi dacă dă ordine pe cine să amendeze Poliția Locală Timișoara, Nicolae Robu răspunde “da, evident, că sunt șeful poliției locale, printre altele”. Cei de la USR Timiș atrag atenția asupra faptului că nu există legi care să interzică strângerea de semnături pentru modificarea Constituției.

UPDATE 2 Nicolae Robu a postat astăzi un mesaj pe pagina sa de Facebook, după ce sute de oameni l-au criticat pentru că nu a fost de acord cu strângerea de semnături pentru campania “Fără penali în funcții publice” în centrul Timișoarei. Primarul se victimizează spunând că a fost declanșată “o adevărată agresiune verbală la adresa mea, în majoritatea covârșitoare a cazurilor din partea unor persoane din alte localități, multe chiar din străinătate, îngemănată cu o campanie de intoxicare informațională a opiniei publice”.

Nicolae Robu ține să facă și câteva precizări. Astfel, primarul spune că au fost avizate nouă din cele 11 locații solicitate de USR pentru strângerea de semnături, fiind respinse cele din zona de promenadă a orașului, invocând o “decizie de interdicție din 2016, adoptată” și doar în “campaniile electorale s-au făcut derogări”. Apoi, Nicolae Robu se laudă că este un om “ultracorect, ultracinstit și cu respect total față de lege și, prin urmare, subscriu la ideea în sine de a face interzis pentru penali să poată ocupa funcții publice”, dar că nu poate fi de acord cu atitudinea “sfidătoare” a USR, care ar încălca “deliberat” legea.

Primarul Timișoarei se mai plânge și de faptul că a fost “agresat verbal” de membri USR, dar și că opinia publică ar fi fost intoxicată, iar el, calomniat. În finalul postării, Nicolae Robu face și o “dezvăluire demnă de analele politicii”. Și anume, “la parlamentarele din 2016, noi, PNL-iștii, am primit din partea conducerii naționale înștiințarea că USR este la limită dacă intră sau nu în Parlament și că singura șansă să intre este să ne atace pe noi, PNL, iar noi să nu ripostăm, în ideea că după alegeri vom fi aliați, vom crea majoritatea și vom intra la guvernare împreună. Prima parte s-a petrecut așișderea: USR a atacat PNL, PNL n-a ripostat, USR a intrat în Parlament. Partea a doua, judecați-o singuri, vă rog”.

1 COMENTARIU

  1. USR = Jigodii politice
    Ce inseamna „penal”?
    De ce nu lasam justitiei sa interzica condamnatilor functiile publice si sa hotareasca strada, asa, la plezneala, pentru capital politic?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.