Reprezentantul Vaticanului în România vrea binele poporului român: „Urez ţării voastre un...

Reprezentantul Vaticanului în România vrea binele poporului român: „Urez ţării voastre un progres cultural şi material continuu”

0
DISTRIBUIȚI

Efortul comun al Sfântului Scaun şi al Bisericii Ortodoxe va ajuta la sănătatea morală a societăţii civile româneşti, a declarat Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România.

Oaspetele de rag înalt s-a aflat ieri în oraşul de pe Bega pentru a discuta despre relaţiile diplomatice dintre cele două state, unele dintre cele mai lungi din istoria diplomatică a României. Din păcate, începute în 1920, acestea au fost oprite timp de mai multe decenii, comuniştii considerând că acestea nu sunt necesare începând cu 1955. Imediat după Revoluţie, în 1990, legăturile dintre Vatican şi România au fost reluate şi de atunci contribuie la promovarea valorilor creştine, a declarat Miguel Maury Buendía la Universitatea de Vest din Timișoara.

„Relaţiile bilaterale dintre Sfântul Scaun şi România sunt ele însele o dovadă a importanţei dimensiunii religioase care a fost întotdeauna prezentă în istoria şi în viaţa poporului român.


Pentru Sfântul Scaun şi, în consecinţă, pentru Nunţiatura Apostolică unul dintre principalele sale obiective este de promova şi de a spori relaţiile fraterne cu biserica ortodoxă. În acestă privinţă, o sferă de colaborare dintre cele două biserici surori de o importanţă deosebită se referă la apărarea valorilor creştine ale Europei în societate şi la colaborarea în domeniul familiei, al bioeticii, a drepturilor omului, al onestităţii în viaţa publică, al ecologiei, al refugiaţilor. Efortul comun în aceste domenii va duce, fără îndoială, la creşterea morală a societăţii civile româneşti şi a valorilor creştine în familia europeană”, a subliniat Nunțiul Apostolic în Romania.

Oaspetele a urat bunăstare poporului român, cu ocazia centenarului: „În calitate de decan al corpului diplomatic, profit de această ocazie pentru a ura ţării voastre un progres cultural şi material continuu, stabilitate economică şi succese în sfera internaţională şi bunătatea tuturor”.

În 1999 Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat România, fiind pentru prima dată când conducătorul Vaticanului vizita o ţară majoritar ortodoxă, a subliniat oaspetele. Miguel Maury Buendía a mai spus că cele două biserici lucrează pentru obţinerea unei păci adevărate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.