Rezultate-surpriză la sondajele lansate de primarul Robu, după ce a declarat că...

Rezultate-surpriză la sondajele lansate de primarul Robu, după ce a declarat că persoanele din alte județe n-ar mai trebui să parcheze între blocuri

4
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a lansat două sondaje, la sfârșitul săptămânii trecute, pe pagina sa de Facebook, după ce a anunțat că dorește să propună ca persoanele din alte județe, care nu au mutație sau domiciliu în Timișoara, să nu mai aibă voie să-și lase mașinile în parcările amenajate între blocuri. Rezultatele făcute publice în această dimineață sunt însă surprinzătoare.

“Noii cetățeni trebuie să înțeleagă că au datorii, chiar obligații față de orașul care-i adoptă cu atâta generozitate. Prima datorie, obligație, chiar, este să-și facă mutație de domiciliu în buletin, iar a doua, să-și transcrie mașinile pe Timișoara. Nu este corect față de oraș, nu este corect față de timișorenii contribuabili la bugetul local, ca ei să folosească zi de zi tot ce le oferă orașul, realizat pe banii acestora, să uzeze drumurile, să folosească parcările dintre blocuri etc., dar să plătească diversele taxe comunitare în alte localități”, scria primarul Timișoarei pe rețeaua de socializare.

Astfel, Nicolae Robu a lansat un prim sondaj, sâmbătă dimineața, internauții fiind rugați să răspundă dacă sunt de acord sau nu ca noii cetățeni să devină și “contribuabili la bugetul local, pentru a beneficia egal cu ceilalți de infrastructura realizată pe bani locali”.


Sondajul s-a încheiat în această dimineață, iar surprinzător pentru primarul Timișoarei este că 51% dintre persoane au votat “să nu plătească”. La sondaj au răspuns peste 11.000 de internauți.

De asemenea, la cel de-al doilea sondaj lansat pe Facebook sâmbătă după-amiaza, au răspuns 7.300 de personae, internauții fiind invitați de Nicolae Robu să răspundă la întrebarea “Vi se pare corectă exigența mea ca noii cetățeni ai Timișoarei să aibă nu numai de facto, ci și scriptic domiciliul în Timisoara?”. Înainte de a lansa această întrebare, primarul Timișoarei explica faptul că “Așa cum am anticipat la conferința de presă de vineri, subiectul “deveniți timișoreni cu acte-n regulă” agită spiritele. Fiind uluit de reacțiile unora la niște lucruri de bun simț elementar și având în vedere că, de fapt, problema cheie în toată discuția este că se stă pe scară largă în chirie fără contract”.

Interesant este și aici faptul că 56% dintre cei care au răspuns la sondaj au bifat că “Nu, e neimportant” ca noii cetățeni să aibă buletin de Timișoara.

4 COMENTARII

  1. Păi atunci să dea posibilitatea celor ce vor să plătească la locuri de parcare prin plată,gen parcare de locatar in locuri separate/amenajate si restul care nu vor… sa parcheze unde vor dacă vor găsi ,fără plată. Corect?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.