Roxana Iliescu: „Eu am ales să rămân cu fruntea sus, Băsescu a...

Roxana Iliescu: „Eu am ales să rămân cu fruntea sus, Băsescu a ales să rămână cu Sămărtinean” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Roxana Iliescu și Traian Băsescu

Intrată în politică cu puțin timp înaintea alegerilor locale din anul 2016, Roxana Iliescu a părăsit, cel puțin pentru moment, această scenă. Fosta vicepreședinte a PMP și a Consiliului Județean Timiș și-a făcut oficială decizia ieri, după ce a trimis demisia în scris către conducerea centrală a partidului condus de Traian Băsescu, informația fiind prezentată în exclusivitate de PRESSALERT.ro.

„Foarte mulți se raportează la ultimele două luni, însă circul a început în ianuarie 2017 când, în mod paradoxal, am fost revocată din funcția de președinte al organizației, în ciuda rezultatelor. Nominalizat a fost domnul Șumălan, ca, imediat după, cel pe care l-am susținut din toate punctele de vedere și care a ajuns în Parlamentul României, pe o funcție de deputat, Cornel Sămărtinean, să fie cu mânuța pe sus și să solicite excluderea mea la București. De atunci a dezvoltat o obsesie compulsivă pentru povestea asta și a fost țelul său principal”, a povestit Roxana Iliescu, invitată la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Fosta vicepreședinte a Consiliului Județean Timiș a fost pusă și în penibila situație de a vota în plenul ședinței împotriva proiectului de construcție a Centrului de colectare legume și fructe, care se numără printre promisiunile făcute cetățenilor de Roxana Iliescu ca și candidat din partea PMP Timiș. „I-am explicat domnului Sămărtinean absurdul situației, că nu am cum să votez împotriva unui proiect susținut, documentat de către mine ca reprezentant al PMP. Atunci am reușit să mă impun. Poate că și-a dat seama de ridicolul situației”, a spus Iliescu.

Au urmat alegerile în cadrul PMP Timiș, dirijate de Cornel Sămărtinean și câștigate, evident, tot de acesta. Conducerea centrală a Partidului Mișcarea Populară a validat rezultatul. Întrebată dacă a purtat vreo discuție pe această temă cu Traian Băsescu, Roxana Iliescu a spus că: „nu personal.


Am făcut-o în ședința CEN-ului (Comitetul Executiv Național). Până în momentul alegerilor am notificat conducerea, am făcut contestație. Nu au contat. Cheia întregii acestei perioadă a fost ori eu, ori ea, pentru Cornel Sămărtinean. Așa s-a pus problema. Clar a amenințat că pleacă din PMP dacă voi fi eu”.

Deciziei conducerii PMP de a valida alegerile i-a urmat demisia neoficială a Roxanei Iliescu, anunțată pe pagina personală de Facebook, ca ulterior aceasta să fie întoarsă din drum de nimeni altul decât Traian Băsescu, liderul formațiunii. „M-am văzut cu Traian Băsescu la scurt timp după ce mi-am anunțat demisia și, prin urmare, am decis să temporizez povestea cu demisia. Am așteptat să se așeze lucrurile și să se întâmple ce am convenit la acea întâlnire. A urmat un nou scandal creat de Sămărtinean. Băsescu mi-a spus că ar fi foarte bine să nu plec din partid, că ar fi bine pentru organizație să rămân, prin prisma funcției pe care o am în CJ Timiș. Mi-a spus că va lua atitudine vizavi de ce se întâmplă în PMP Timiș, că îl va convoca pe Sămărtinean la o ședință unde voi participa și eu, ca toate scandalurile să înceteze, pentru că au adus prejudicii organizației și trebuie consolidată echipa pentru a ne pregăti pentru alegerile europarlamentare”, a declarat Roxana Iliescu, aflată în studioul HDV.

Una au discutat și alta s-a întâmplat în sânul PMP Timiș. „Am convenit să nu îmi scriu demisia. De atunci și până ieri în interiorul organizației nu au fost stopate scandalurile. Ne-am pricopsit cu un nou scandal fără fundament și au început din nou excluderile”, a relatat invitata PRESSALERT LIVE.

Ieri, în cadrul unei ședințe care a avut loc la București, lucrurile au curs în aceeași direcție. „Nu a fost ad literam, dar Traian Băsescu mi-a dat de înțeles clar că nu sunt dorită la acea ședință. M-am dus, pentru că primisem convocarea și chiar și atunci așteptam să clarificăm lucrurile, însă nu a mai avut loc. Mi-a adus aminte de faptul că la ultima ședință CEN mi-am anunțat demisia”, a specificat Roxana Iliescu, care a menționat că s-a simțit trădată de Traian Băsescu, însă nu regretă că l-a susținut.

„Nu mai am nici timp și nici răbdare pentru minciuni, umilințe și trădări, nici măcar din partea lui Traian Băsescu”, scria Roxana Iliescu pe pagina personală de Facebook după anunțarea demisiei. Fosta vicepreședinte la nivel național a PMP a evitat să răspundă atunci când a fost întrebată dacă Traian Băsescu este mincinos, însă a spus că „m-am simțit trădată, clar am fost trădată. Nu a contat până la urmă cei patru ani de zile în care mi-am adus aportul și am reprezentat onorabil acest partid. Eu am ales să rămân cu fruntea sus, Băsescu a ales să rămână cu Sămărtinean”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.