Un nou trofeu la rugby, noi promisiuni dinspre primarul Nicolae Robu. Ce...

Un nou trofeu la rugby, noi promisiuni dinspre primarul Nicolae Robu. Ce spune despre întârzierea banilor și stadionul dorit în Ciarda Roșie

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook / Timișoara Saracens

Timișoara Saracens a venit și în acest an la Primărie cu trofeul suprem din rugby-ul autohton. Edilul-șef Nicolae Robu i-a lăudat pe sportivi pentru performanță și nu a ezitat să facă noi promisiuni legate de partea financiară și arena care ar urma să fie construită în cartierul Ciarda Roșie.

Clubul de rugby a ajuns la șase titluri naționale, cinci au fost obținute în ultima decadă. În fiecare moment important ”sarazinii” s-au prezentat în fața primarului, care de fiecare dată a subliniat că echipa campioană va avea un stadion adecvat sportului cu balonul oval la nivel înalt. ”Sperăm ca licitația să decurgă cât de repede se poate și să trecem imediat la construcție… Nu au fost vorbe goale. Dar de la momentul ideii până la finalizare trece un timp lung pe legislație în România… Ne întâlnim cu proiectantul să trecem la treabă… Vom face un stadion frumos care va ajunge la 15.000 de locuri, din bani de la bugetul local…”, a spus Nicolae Robu pe acest subiect.


Arena care ar urma să fie construită se află lângă baza Autoturisme, pe care evoluează Ripensia în B.

Bani așteptați în 10 iunie

Nicolae Robu nu a contenit cu laudele la adresa Saracens, arătându-și susținerea și încurajând pe alții să-i vină în sprijin, asta deși Primăria Timișoara nu s-a achitat la timp în acest an de plățile către toate echipele de sub tutela SCM. ”Este foarte bine că Timișoara se modernizează în forță, dar problemele apărute impredictibil la sfârșitul anului trecut ne-a dezechilibrat un pic și a făcut să nu putem fi la fel de prompți cu plățile pe care le avem de făcut către diverși parteneri sau chiar structuri interne, cum este și Sport Club Municipal, cu secțiile sale cele mai importante. Am asumat pentru anul trecut 17 milioane de lei pentru SCM, în final am plătit în jur de 25 de milioane de lei, pentru acest an vom face plăți atât cât vom putea, dar nicidecum sub nivelul a 17 milioane de lei și îi rog pe cei care au din ce, și în Timișoara sunt mulți oameni înstăriți, în top 100 al celor mai bogați oameni din românia, să vină alături de municipalitate și să sprijine sportul timișorean, pentru că iată, când este sprijinit de performanțe poate face. Vreau, totodată, să-mi iau angajamentul că și pe viitor echipa de rugby va fi susținută de municipalitate… În 10 iunie, când ne vor veni bani mai mulți, o să facem și o plată importantă, cu ținta rugby”, a declarat Nicolae Robu.

”Vrem să ne menținem în țară, e greu să facem performanță în Europa, chiar dacă și în Europa am reprezentat Timișoara în ultimii trei ani în diverse competiții. E foarte greu să faci performanță acolo, ar trebui ca bugetul să se dubleze. Aș spune că să ne consolidăm în continuare poziția în România. Poate în doi, trei ani de zile ar trebui să ne așezăm și să luăm o opțiune și pentru cupele europene”, a spus Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.