S-ar putea deschide un nou punct de frontieră cu Ungaria, în județul...

S-ar putea deschide un nou punct de frontieră cu Ungaria, în județul Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Se încearcă deschiderea unui nou punct de frontieră cu Ungaria. Senatorul PNL de Timiș Alina Gorghiu a declarat că localnicii din Beba Veche sunt supărați că sunt nevoiți să parcurgă o distanță de peste 50 de kilometri pentru a ajunge în țara vecină, prin vama Cenad. Asta deși de la Beba Veche până la prima localitatea din Ungaria este o distanță de doar 1,5 kilometri.

„Am fost săptămâna trecută la Beba Veche și m-am întâlnit cu foarte mulți cetățeni de acolo, care m-au rugat să adresez în numele lor o întrebare Guvernului.


Am depus-o deja, este vorba de posibilitatea de deschidere a unui punct de trecere a frontierei la Beba Veche, înspre Ungaria. Vorbim de o distanță până la prima localitate din Ungaria de numai 1,5 kilometri. În trecut a existat acest drum direct. Din păcate, astăzi drumul se poate face exclusiv prin Cenad. Adică trebuie parcursă o distanță suplimentară de peste 50 de kilometri”, a explicat Alina Gorghiu.

Potrivit senatorului PNL de Timiș, deschiderea unui punct de trecere a frontierei ar aduce doar beneficii sătenilor din Beba Veche.

“Pentru cei care locuiesc în Beba Veche, deschiderea unui asemenea punct de frontieră ar înseamna un argument clar pentru creșterea schimburilor economice cu Ungaria, pentru îmbunătățirea mediului socio-cultural și să nu uităm că este la doar 16 kilometri de Szeged, un alt centru important. Deci, zona ar deveni mult mai atractivă și oportunitățile ar fi crescute. Aștept cu interes răspunsul Guvernului. Doresc să port o discuție cu factorii implicați în Guvern, dar fac apel și la factorul județean PSD să se implice în acest lucru, pentru că cei de acolo spun că este necesar”, a conchis Alina Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.