S-a extins suprafața afectată de incendiul din Parcul Național Domogled, din Banat....

S-a extins suprafața afectată de incendiul din Parcul Național Domogled, din Banat. Ce îngreunează misiunea pompierilor

0
DISTRIBUIȚI

Vești proaste aduse de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caraș-Severin. După șase zile de la izbucnire, incendiul din pădurea de pin negru de Banat din Parcul Național Domogled – Valea Cernei nu a fost stins. Mai mult, suprafața afectată s-a extins de la trei la patru hectare, iar pilotul din elicopterul care a efectuat o misiune de recunoaștere, astăzi, a observat trei focare.

“Cele trei focare sunt relativ grupate și se manifestă în același perimetru în care s-a intervenit în zilele trecute.


Specialiștii din cadrul Direcției Silvice estimează suprafața totală afectată de parcursul ultimelor zile la aproximativ patru hectare”, a arătat ISU Caraș-Severin.

Județul Caraș-Severin se află, astăzi, până la ora 12.00, sub cod galben de vânt, astfel că elicopterul nu poate realiza misiuni de aruncare cu apă. Însă aproximativ 140 de pompieri din patru județe, printre care și Timiș, angajați ai direcției silvice și rangeri acționează de la sol cu lopeți, bătătoare și rucsaci de intervenție la incendii de pădure.

Incendiul a izbucnit vineri, în jurul orei 15.00, în zona oraşului Băile Herculane, în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei, iar miercuri se manifesta pe trei hectare, la o plantaţie de pin negru de Banat şi subarboret şi exista pericolul extinderii la o pădure de fag.

Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1.100 de metri, la 25 kilometri distanţă faţă de oraşul Băile Herculane, din care 15 kilometri drum neamenajat, şi este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinaţie de 40 de grade, potrivit ISU Caraş-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.