Scandal în plenul CJ Timiș pe tema Spitalului CFR, pe care-l vrea...

Scandal în plenul CJ Timiș pe tema Spitalului CFR, pe care-l vrea și Primăria Timișoara. Titu Bojin: “Colegii de la PNL nu pot vota până nu le dă Lae aprobarea”

0
DISTRIBUIȚI

Scandal în plenul Consiliului Județean Timiș, astăzi, între consilierul județean UNPR Titu Bojin, fost președinte al instituției, și consilierul județean liberal Nicu Bitea. Totul a pornit, la finalul ședinței, în momentul în care Călin Dobra, președintele CJT, le-a explicat aleșilor județeni că este nevoie de un vot de principiu pentru preluarea în administrare a Spitalului CFR, la solicitarea Ministerului Transporturilor. Vă reamintim că același de vot de principiu l-a dat și Consiliul Local Timișoara.

Consilierul județean PSD Dan Poenaru a explicat că, în cazul în care Spitalul CFR ar fi preluat de CJ Timiș, spitalul județean ar putea fi transformat în unitate medicală regională.

Deși șeful CJ Timiș a precizat din start că este vorba doar de un vot de principiu, proiectul de hotărâre fiind analizat în comisia de sănătate înainte, Nicolae Bitea a propus să fie amânată supunerea la vot.

“Aș propune o amânare, nu că suntem împotrivă, ci pentru a lămuri eventualele probleme pe care le avem”, a precizat Nicu Bitea.

Revoltat de atitudinea liberalului, Titu Bojin a răbufnit, acuzându-i pe consilierii județeni PNL că nu votează nimic fără acordul lui Nicolae Robu.

“Vă propun să-l chemăm și pe Lae (n.r. Nicolae Robu) la ședințele Consiliului Județean Timiș. Colegii de la PNL nu pot vota până nu le dă Lae aprobarea, nu au primit încă apelul de la Lae.


În trecut, am pierdut aeroportul pentru că și Primăria Timișoara l-a vrut la momentul respectiv. Aeroportul din Timișoara este singurul din Țara Românească care nu a fost dat către consiliul județean, pentru că l-a vrut și primăria. Același lucru facem și acum cu Spitalul CFR. Știți că sunt social-democrat indiferent de partidul din care fac parte. Cred că e cazul să terminăm cu tergiversările astea. S-a discutat despre acest vot de principiu în comisie, inclusiv consilierii PNL au fost invitați. Nu știu ce aveți, consilierii județeni PNL. Parcă suntem copii, discutăm și ne certăm în permanență. Dacă ne mobilizam, era jumătate de stadion făcut. Nu suntem oameni serioși să punem interesul județului pe primul loc. De aceea au rămas banii și anul trecut. Luni de zile am tot amânat proiecte pentru că era nevoie de două treimi din voturi. Nu contest consultările cu Lae, dar faceți-le înainte de ședință”, a spus Titu Bojin.

Totuși, Nicu Bitea nu s-a lăsat și a propus din nou amânarea acordării votului de principiu, însă Călin Dobra i-a explicat că acest lucru nu se poate, pentru că “Ministerul Transporturilor vrea un răspuns”.

“În afară că vă ceartă Lae dacă votați, mai aveți și alt motiv? Hai să fim copii serioși”, i-a spus Titu Bojin. “Este rea credință dacă nu votați”, i-a replicat și Mihai Ritivoiu, consilier județean PSD.

La finalul unor discuții de peste 30 de minute, s-a decis să se ia o pauză de două minute, astfel încât consilierii județeni liberali să se consulte.

“M-am consultat cu colegii mei, am discutat și cu domnul Nicolae Robu. Noi nu dorim să punem niciun fel de piedică nimănui, să fim de rea credință, dorim să fim corectitudine, transparență și comunicare. Vom susține acest aviz de principiu”, a explicat Nicu Bitea.

De asemenea, și Călin Dobra a precizat că în pauza de câteva minute a discutat cu Nicolae Robu, precizând că “mă bucur că am ajuns la un numitor comun”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.