Scandalul Robu – Continental continuă. Primarul suține că firma încearcă să-l manipuleze:...

Scandalul Robu – Continental continuă. Primarul suține că firma încearcă să-l manipuleze: „Nu ne vindem, nu suntem colonie, nu suntem oraș de lumea a treia”

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu continuă atacurile la adresa Continental, după ce a aflat că se dorește extinderea fabricii de cauciucuri de la Pădurea Verde, asta deși reprezentanții companiei au negat acest lucru. În conferința de presă organizată la PNL Timiș, astăzi, primarul Timișoarei a declarat că are informații concrete cu privire la faptul că în noua hală pe care Continental vrea să o construiască va fi instalată și o tehnologie de șpreiere.

„Certificatul de urbanism a fost cerut pentru o hală industrială. Ei au depus documentația pentru obținerea autorizației de construcție, dar eu nu am voie să fac publică documentația. Se cere să se construiască o nouă hală cu dimensiunile la sol 63 x 23 metri și, printre altele, se scrie că la etajul 1 se va instala o tehnologie de șpreiere complet automatizată, fără nicio persoană de deservire. Este uluitor pentru mine tupeul de a nega în aceeași zi în care au dat telefoane și au pus presiune pe Direcția de Urbanism să le emită autorizația de construcție, în aceeași zi au afirmat că nu se extind cu nimic, că tot ce fac este să continue lucrările pentru reducerea poluării. Cum poți să spui așa ceva când scrie negru pe alb în acel document că la etajul 1, în noua hală, va fi o instalație de șpreiere. Reducem poluarea prin șpreiere? Alea nu sunt iarăși substanțe chimice cu care se șpreiază, fără niciun angajat? Acolo să facem măsurători”, a declarat primarul Timișoarei.

Nicolae Robu susține că, ieri, ar fi primit, în scris, de la Continental o adresă prin care reprezentanții companiei își arătau intenția de a susține proiectul Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021 și a precizat că el nu se „vinde deloc”.

„Nu putem să acceptăm din partea celor de la cauciucuri atitudinea pe care o au.


Știți că mi-au propus în scris ieri, cei de la Continental, să ne întâlnim pentru că doresc să sprijine proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană. Eu chiar cred că ei nu mă cunosc deloc. Chiar își închipuie că dacă vin la mine cu așa ceva eu îi trădez pe timișoreni? Am pomenit eu despre bani? Ei s-au lăudat că au dat 14.000 de euro pe lună (n.r. în acțiuni de responsabilitate socială). Chiar e un motiv de laudă 14.000 de euro pe lună la cifra de afaceri pe care o are această companie, în condițiile în care se știe cât de nemulțumiți sunt timișorenii de mirosul de acolo? Și dacă ar fi dat 14 milioane de euro pe lună, orice sumă, eu aș fi avut aceeași atitudine. Nu avem nevoie de bani contra acceptării poluării. Nu ne vindem, nu suntem colonie, nu suntem oraș de lumea a treia. Dacă s-a putut cu alții sau altul ca primar, cu mine nu se poate ajunge la concesii pe acest subiect”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei susține că reprezentanții companiei Continental sunt dispuși să facă orice pentru ca fabrica de cauciucuri să poată fi extinsă, inclusiv să plătească “tonomate”.

„Mă mir că până acum nu a fost interes pentru sprijin pentru Timișoara Capitală Culturală Europeană. Le spun mulțumesc, dar în niciun caz nu acceptăm în acest context. Acceptăm de la Continental Automotive în IT oricând, de la cauciucuri nu, nici pentru Poli. Pot să vină cu bani acum, să încerce, să vedem. Eu știu că ei acum sunt dispuși să facă orice, inclusiv să plătească tonomate. Știu că miza este foarte mare, dar repet, nu se dă nicio aprobare de extindere pentru nicio sumă, oricât ar fi de mare, și indiferent spre ce ar vrea să o orienteze. Iubim cultura, sportul, fotbalul, proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană este de maximă importanță pentru noi, Poli este un lucru foarte important pentru Timișoara, dar nu acceptăm să fie susținute făcându-se rău Timișoarei”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.