Schimbare radicală legată de funționarea Colterm în Timișoara. Găselnița primăriei pentru a-i...

Schimbare radicală legată de funționarea Colterm în Timișoara. Găselnița primăriei pentru a-i forța pe unii timișoreni să se racordeze la sistemul centralizat

0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții primăriei doresc să modifice “Regulamentul serviciului public de alimentare cu energie termică în Municipiul Timișoara”, motiv pentru care au pregătit un proiect de hotărâre în acest sens. Noile prevederi vor fi discutate în cadrul unei dezbateri publice, la care sunt invitați să participe toți timișorenii interesați., care va avea loc miercuri, începând cu ora 13.00, în sala de ședințe a Consiliului Local Timișoara.

Printre noile prevederi ale regulamentului se numără faptul că noile clădiri vor avea obligativitatea de a se racorda la Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET).

“Pentru clădirile ce vor fi construite ulterior aprobării prezentului Regulament, pe terenuri aferente străzilor nominalizate ca făcând parte din zona unitară de încălzire, sau pe terenuri eliberate de construcții existente la data aprobării prezentului Regulament, sau în locul unor clădiri care acum au, potrivit nomenclatorului stradal, adresa pe strada nominalizată la data aprobării prezentului Regulament ca fiind într-una din zonele unitare de încălzire, în arealele zonelor unitare de încălzire, încălzirea și prepararea apei calde de consum se vor asigura obligatoriu prin racordarea la SACET”, scrie în proiectul de hotărâre care va fi supus dezbaterii publice.

În document se mai arată că “în cazul construcțiilor noi, la solicitarea certificatului de urbanism, Direcția de Urbanism va solicita dezvoltatorului aviz tehnic de la operatorul SACET, pentru soluția de încălzire”.

În cazul în care regulamentul va fi aprobat de Consiliul Local Timișoara, noua prevedere se va aplica noilor construcții realizate în următoarele zone unitare de încălzire: Circumvalațiunii, Calea Aradului est + vest, Lipovei – Ion Ionescu de la Brad, Cetate, Bărnuțiu – Calea Lugojului, Detunata, Sportivilor – Studenților, Văcărescu – Bălcescu – Plevna, Șagului, Martirilor, Soarelui – Buziașului – Cerna, Steaua, Freidorf, CFR, Dunărea, IMT și Aeroport.

Primăria Timișoara anunță că cei interesați se pot adresa şi în scris, Direcţiei Secretariat General – Serviciul Administraţie Locală, sau in format electronic, la adresa: camelia.crisan@primariatm.ro.

“Participanţii la dezbatere care se înscriu la cuvânt îşi vor susţine punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi.


Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de cinci minute pentru fiecare participant”, anunță reprezentanții municipalității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.