SCM Politehnica a anunțat transferurile pentru viitorul sezon. Alb-violeții au nu mai...

SCM Politehnica a anunțat transferurile pentru viitorul sezon. Alb-violeții au nu mai puțin de trei portari noi

0
DISTRIBUIȚI

Tehnicianul Pero Milosevic rămâne la Timișoara să reconstruiască o Poli cu mai mulți handbaliști localnici. Pe lângă Marius Sadoveac, bănățenii se întăresc cu cinci jucători, dintre care trei sunt străini cu experiență. Nu mai puțin de jumătate din transferurile anunțate au vizat linia porții. Alb-violeții vor promova însă și alți tineri de pe Bega. Lista plecărilor e și ea generoasă.

”Am muncit mult pentru Europa, dar acum e important să pregătim echipa pentru sezonul următor. Am jucat fenomenal la Constanța, dar erorile au făcut să pierdem, gazdele s-au organizat perfect. În campionat a fost cum a fost, cu CSM, la acea fază cu Fenici, când jucătorul advers trebuia să vadă cartonașul albastru. Vasile Stângă a spus că Steaua trebuia să joace cu Politehnica. Eu sunt mulțumit de ce am realizat cu echipe care au avut un buget de trei-patru ori mai mare”, a declarat Pero Milosevic.

Politehnica de la handbal, la fel ca alte formații de sub tutela SCM, așteaptă un ”impuls” financiar în jurul datei de 10 iunie.

Internaționali sârbi, dar și autohtoni

”Toți jucătorii noi au semnat pe doi-trei ani de zile”, a mai spus Milosevic. Acesta a explicat și plecările, nu puține. Portarul Zlatko Daskaloski va evolua în Franța la Strasbourg), celălalt coleg dintre buturi, Adam Savic, își caută echipă iar Răzvan Vîlceanu va fi împrumutat. ”Avem interesul să joace la o echipă unde va evolua mai mult. Să revină după doi ani.


Ar putea juca la Oradea sau alt club”, a precizat ”principalul” lui SCM Poli.

Marko Lasica merge la Beșiktaș Istanbul, în timp ce Krsto Milosevic, despre care se credea că va evolua la Constanța, a semnat cu Steaua. Didi Hrimiuc pleacă și el, dar la Focșani, iar Ionuț Uruianu are încă destinație necunoscută.

Achizițiile anunțate sunt destul de interesante având în vedere C.V.-ul. Timișorenii vor opta în poartă pe nume cu experiență, precum Miroslav Kocic și Ludovic Varo. De asemenea Pero Milosevic va completa lotul cu localnici. ”Furak revine la prima echipă, extremă dreapta va fi și Cîmpan, tot un timișorean… Îl vrem și pe Răzvan Trif (18 ani, inter stânga și centru) de la Banatul”, a conchis muntenegreanul.

Lista achizițiilor:

Miroslav Kocic (Serbia, 36 ani) – portar care a fost la Vojvodina, Metalurg Skopje, Beșiktaș și Saran (Franța). A atins grupele Ligii Campionilor cu turcii și macedonenii. Are convocări la naționala Serbiei.

Ludovic Varo (35 ani) – portar care a evoluat la Baia Mare, Dinamo, Odorhei, Turda. Două finale Challenge Cup disputate, ultima a fost câștigată în primăvară cu AEK Atena.

Vasile Cristian Tcaciuc (29 ani) – A început handbalul la Timișoara. A mai jucat la Oradea, Suceava. Campion european universitar în 2017 cu bucovinenii.

Marius Sadoveac (33 ani) – extremă dreapta. Unul dintre cei mai buni handbaliști timișoreni din ultimii 25 de ani. A mai jucat la Constanța, Baia Mare, cu care a câștigat șapte titluri naționale și cinci cupe. Ultimii doi ani i-a petrecut în Franța la Tremblay, cu care a promovat în prima ligă. ”A jucat bine. Nu are nevoie de prezentări. A vrut să revină acasă alături de soția sa. A avut oferte mai bune în Franța. Îl respectăm”, Pero Milosevic

Milos Dragas (Serbia, 28 ani) – inter stânga. Sabac, Vardar Skopje, Berguscher (Germania), Odorhei, Baia Mare. 25 selecții la națională. În 2014 a jucat finala Cupei EHF cu Metaloplastika Sabac. ”E un jucător care se apără și atacă. E un jucător înalt”

Antonio Pribanic (Croația, 30 ani) – pivot. Pick Szeged, Stal Mielec (Polonia). Campion al României cu Baia Mare în 2015. ”Ultimul an l-a petrecut în Ungaria. A câștigat cu Baia Mare, avem multe de câștigat cu el”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.