Se întoarce roata: studenții de la Universitatea Politehnica din Timișoara vor da...

Se întoarce roata: studenții de la Universitatea Politehnica din Timișoara vor da note profesorilor

0
DISTRIBUIȚI

Rolurile studenţilor şi cadrelor didactice de la Universitatea Politehnica Timişoara se inversează între 14 şi 25 mai. De această dată cadrele didactice vor fi notate de către cei care le-au fost învăţăcei. În perioada amintită va avea loc o nouă evaluare a procesului didactic de către studenți.


Operaţiunea se desfășoară online, prin intermediul platformei electronice ee-PRO-D, dezvoltate în cadrul UPT. În cadrul instituţiei, fiecare cadru didactic este evaluat de către studenţi cel puţin o dată în fiecare an universitar. Scopul principal al acestei activităţi este îmbunătăţirea procesului didactic, o preocupare permanentă a conducerii Universităţii Politehnica Timişoara.

La sfârșitul primului semestru al actualului an de învățământ a avut loc o primă evaluare a procesului didactic și a cadrelor didactice prin intermediul noii platforme online. La acea evaluare s-au primit peste 9.000 de răspunsuri, prin care au fost evaluate 413 cadre didactice și 377 de discipline de studiu.

În noua „sesiune” de notare a profilor, selectarea disciplinelor pentru evaluare se va face la nivelul decanatelor facultăților, acestea punând la dispoziția studenților coduri specifice pentru fiecare disciplină în parte. Evaluarea se realizează prin accesarea anonimă de către studenți a site-ului http://eeprod.upt.ro/eval, introducerea codului de acces și evaluarea propriu-zisă prin răspunsuri la întrebările din chestionar. Platforma online pe care a fost derulată aceasta a fost creată în întregime de un colectiv din cadrul UPT, cu consultarea studenţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.