Se lucrează la drumul spre singurul sat rotund din România, aflat în...

Se lucrează la drumul spre singurul sat rotund din România, aflat în județul Timiș FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1589526739">

Turiștii vor putea ajunge mai ușor la Charlottenburg, singurul sat rotund din România, începând din această vară. Consiliul Județean Timiș anunță că are în execuție reabilitarea drumului județean 691A Mașloc – Remetea Mică – Charlottenburg, în lungime de 7,7 kilometri, iar lucrările sunt aproape de final.

Practic, este modernizată infrastructura, lățimea părții carosabile fiind prevăzută la șase metri cu pantă transversală de 2,5% și acostamente de un metru cu pantă transversală de 4%, transmit reprezentanții instituției.

“Lucrările spre Charlottenburg sunt în plină desfășurare și se apropie de finalizare. Stadiul fizic al investiției este de peste 90%, iar constructorul are termen până la sfârșitul lunii iunie să termine lucrarea. La acest moment, sunt în curs de amenajare rigolele de scurgere a apei pluviale, sistemele de siguranță rutieră și trecerea la nivel de cale ferată Timișoara – Radna. Acest drum este extrem de important pentru dezvoltarea turistică a zonei, deoarece Charlottenburg reprezintă unul dintre cele mai interesante obiective turistice din județul Timiș”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, în cadrul unui comunicat de presă emis astăzi.

Pe sectoarele de drum unde structura rutieră existentă nu a avut lățimea suficientă s-au executat casete de lărgire, accesele la proprietăți și podețele aferente acestora, accesele agricole, intersecțiile cu drumurile laterale și podețele aferente și o parte din șanțurile naturale au fost și ele modernizate.

Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare a drumului județean 691A Mașloc – Remetea Mică – Charlottenburg se ridică la aproape cinci milioane de lei, fonduri asigurate din bugetul propriu al CJ Timiș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.