Se lucrează pe autostradă, între Deva şi Lugoj. Lotul 4 avansează, lotul...

Se lucrează pe autostradă, între Deva şi Lugoj. Lotul 4 avansează, lotul 3 stagnează FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2113356291">

Evoluţia lucrărilor pe cele două tronsoane de autostradă aflate în lucru pe traseul Lugoj – Deva au evoluţii diferite. Lotul 4 merge excelent, aşa cum o confirmă şi ultimele imagini publicate de cei de la Asociaţia Pro Infrastructură, în timp ce neînţelegerile dintre constructor şi beneficiar afectează în continuare lotul 3.

Proaspăt „reşapat” pe postul de şef al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România, Narcis Neaga, fostul şef al CNADNR, criticat pentru mandatul precedent la conducerea societății, a venit imediat de la re-numire pe funcţie să viziteze lotul 3 şi să caute din nou nod în papură constructorului, fiind posibilă chiar o reziliere a contractului care a ajuns deja la peste 80% grad de realizare. „În funcție de rezultatele analizei, vom decide ce măsuri luăm. În orice caz, deciziile se vor lua la centru, după ce vor fi analizate toate documentele și opiniile experților”, a fost anunţul oficial de după vizită al directorului general al CNAIR, Narcis Neaga.

Lotul 3 a fost luat în colimator de mai mult timp de oficialii companiei, iar între cele două părţi există neînţelegeri grave. Aici este vorba şi despre un nou nod rutier la Holdea, cerut de beneficiar, efectuat deja parţial de constructor, spaniolii de la Comsa, şi ulterior nerecunoscut de CNAIR. Gradul de realizare a acestui lot a ajuns la 82% în luna mai 2018, faţă de 79,8% în aprilie, lucru care arată că s-a lucrat, în timp ce CNAIR spune că acest lucru nu s-a întâmplat.

Revenind la lotul 4, constructorul român UMB trage tare aici, iar aceasta se poate vedea şi din progresul înregistrat, pentru prima dată acest lot l-a depăşit pe cel cu numărul 3, ajungând acum la 83%, iar muncitorii de pe şantier nu dau semne că s-ar opri. Ultimele imagini surprinse de cei le la Asociaţia Pro Infrastructură prezintă o mobilizare intensă la Brănişca, unde se lucrează la debleul şi la viaductul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.