Sentinţe finale în cazul dosarului de prostituţie „Minore pentru VIP-uri”, în care...

Sentinţe finale în cazul dosarului de prostituţie „Minore pentru VIP-uri”, în care au fost implicați artiști, oameni de afaceri, un polițist și un judecător

0
DISTRIBUIȚI

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv ieri, 29 mai, în cazul celebrului dosar de prostituţie în care au fost implicate mai multe persoane publice din Timişoara. După trei ani de la primele percheziţii făcute de DIICOT Timişoara, dosarul „Minore pentru VIP-uri”, în care sunt implicaţi interlopi, oameni de afaceri, poliţiști și un judecător, a fost închis după ce ÎCCJ (Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie) a pronunțat sentințele finale.

Tinerele, eleve de la şcolile de renume din Timişoara, erau racolate şi exploatate de gruparea care era specializată în orgii sexuale, condusă de Paul Mânzu (foto), care a mai avut probleme cu legea, fiind condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare în dosarul devalizării BRD Timişoara cu peste 2,3 milioane de euro. Minorele cu vârste între 15 şi 17 ani erau racolate din cluburile din Timişoara sau pe Facebook, apoi convinse să întreţină relaţii sexuale cu membrii grupării, fiind chiar şi filmate, ca ulterior să fie ameninţate că le vor fi înştiinţaţi părinţii de cele întâmplate.

Liderul grupării care racola minore şi apoi le exploata sexual, Paul Mînzu, acuzat de proxenetism, şantaj, trafic de minori şi folosirea serviciilor unor persoane exploatate, a primit 6 ani şi două luni de închisoare cu executare.


De altfel, vila sa din Dumbrăviţa era şi cartierul general al grupării, locul unde erau organizate orgii sexuale, din care nu lipseau şi drogurile de la cannabis până la cocaină.

Ovidiu Torj, cunoscut şi din cauza faptului că a fost soţul Brigittei Sfăt, a fost condamnat la 3 ani şi patru luni de închisoare. Acesta este obligat să plătească suma de 2000 de euro către două dintre persoanele exploatate de grupare.

Mult mai bine a scăpat fondatorul trupei DJ Project, Gino Manzotti, pe numele său real Giuseppe Handke, care a primit 8 luni de închisoare cu suspendare, fiind obligat să presteze 70 de zile de muncă în folosul comunităţii. În acelaşi dosar, medicul ortoped Horaţiu Petrescu a primit un an şi două luni de închisoare cu suspendare şi, la fel ca Gino Manzotti, este obligat să execute 70 de zile de muncă în folosul comunităţii. În schimb, avocatul Adrian Popescu a fost achitat.

Tot în acelaşi dosar au fost implicaţi şi Nicolae Tomuş, judecător, respectiv poliţistul Ovidiu Gitan. Primul dintre aceştia a primit 2 ani cu suspendare iar cel de-al doilea 2 ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, după ce şi-au recunoscut acuzaţiile care le-au fost aduse de procurorii ce s-au ocupat de acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.