Șoferii care parchează pe pistele de biciclete din Timișoara, amendați de polițiștii...

Șoferii care parchează pe pistele de biciclete din Timișoara, amendați de polițiștii locali pe segway

0
DISTRIBUIȚI

Poliția Locală Timișoara se laudă cu primele rezultate ale patrulărilor pe segway, efectuate pe pistele de biciclete din oraș. Potrivit reprezentanților instituției, doar în ultima săptămână, polițiștii locali care se plimbă pe vehiculele neconvenționale au aplicat 83 de sancțiuni și colante autoadezive în cazul șoferilor care au parcat pe pistele de biciclete.

“Ca urmare a încălzirii vremii și a numărului tot mai mare de persoane care circulă cu mijloacele de deplasare pe două roți, polițiștii locali au intensificat verificările în cazul pistelor special amenajate pentru bicicliști, unde s-a constatat că există situații în care conducătorii auto staționează cu autovehiculele pe acestea.


În acest sens, pe lângă constatările efectuate de toți polițiștii locali aflați în teren, au fost introduse în urmă cu aproximativ o săptămână, și patrulele de polițiști locali pe segway-uri, care sunt prezente cu precădere pe pistele pentru bicicliști pentru a-i depista pe conducătorii auto care nu respectă legislația”, arată Poliția Locală Timișoara.

Reprezentanții instituției le atrag atenția șoferilor să respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita amenzile și chiar ridicarea autovehiculelor. Sancțiunile pentru aceste situații sunt între 290 și 725 de lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă.

Poliția Locală Timișoara face din nou apel la cetățeni ca, în cazul în care observă astfel de nereguli să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112, sau la numărul de telefon înființat special pentru bicicliști 0356.913.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.