Soluții de finanțare și garantare a proiectelor IMM-urilor din vestul țării, prezentate...

Soluții de finanțare și garantare a proiectelor IMM-urilor din vestul țării, prezentate la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

centrul regional de afaceri

O serie de soluții de finanțare și garantare a proiectelor de investiții pentru întreprinderi mici și mijlocii au fost prezentate, ieri, la Timișoara, locuitorilor din vestul țării. La Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a avut loc o conferință regională pe această temă, iar printre invitații prezenți s-a numărat Alexandru Petrescu, directorul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (FNGCIMM).

Acesta le-a vorbit participanților la eveniment despre Programul Start-Up Nation 2018, prin care antreprenorii pot obține fonduri neramburabile pentru înființarea unor afaceri mici și medii, sau IMM Invest România – un proiect de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii.

Alexandru Petrescu a precizat că mai mult de jumătate din beneficiarii Programului Start-Up Nation 2017 au optat pentru accesarea unui credit, astfel încât să poată materializa planul de afaceri propus.

„La nivelul Fondului, peste 4.500 de dosare pe Start-Up Nation 2017 au fost avizate pozitiv.


Asta înseamnă că beneficiarii au accesat un credit și au pus în operaționalizare planul de afaceri, care a stat la baza acceptării lor în acest program. La nivel național, au fost aproape 8.500 de dosare, de beneficiari acceptați în program, iar din aceștia, jumătate au optat pentru un credit punte pentru a-și materializa planul de afaceri. Peste 4.500 de dosare am operat noi, alții au ales să-și investească proprii bani sau au apelat la metode pe finanțare și doar au mers la Agențiile pentru IMM-uri pentru cererile de plată. Cred că au rămas în derulare 355-360 de dosare, care sunt în diferite stadii de evaluare”, a declarat directorul FNGCIMM.

Alexandru Petrescu a mai spus că, în anul 2017, datorită Programului Start-Up Nation, numărul firmelor radiate a fost mai mic decât al celor înființate.

„Este important să susținem natalitatea IMM-urilor. Îmbucurător este faptul că, în anul 2017, numărul de firme radiate a fost mai mic decât numărul de firme înființate, fenomen generat de Start-Up Nation. A existat o bună derulare a acestui program, așteptăm să ne implicăm și în Start-Up Nation 2018. Vă pot asigura că dacă la nivel 2017, consider că am estimat bine acest program, sunt convins că anul 2018 va fi și mai de succes”, a conchis Alexandru Petrescu.

Florica Chiriță, directorul CCIA Timiș, a precizat că instituția pe care o conduce sprijină antreprenorii de 28 de ani, iar un rol important îl au și parteneriatele încheiate cu diferite instituții.

„De-a lungul celor 28 de ani de activitate, CCIA Timiș a contribuit la crearea unui antreprenoriat prosper, inovator, inteligent, iar toate acestea se fac și datorită acestor parteneriate care sprijină antreprenorii, prin diverse moduri de garantare pentru finanțarea proiectelor, nu numai europene. Noi suntem în acest moment parteneri pentru a nu știu câta oară cu FNGCIMM și vă spun că nu o să întrerupem această legătură”, a precizat Florica Chiriță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.