Sorin Samonid: ”Continental nu poluează. Suntem conștienți de problema de miros”. Cu...

Sorin Samonid: ”Continental nu poluează. Suntem conștienți de problema de miros”. Cu cât a fost sponsorizată ACS Poli și în ce condiții

2
DISTRIBUIȚI
Directorul general al Continental Anvelope indică locul unde va fi construită nouă hală

Compania Continental a reacționat, astăzi, la acuzațiile primarului Nicolae Robu privind poluarea, susținând că investițiile nu au impact asupra mediului. Sorin Samonid, directorul general al Continental Anvelope Timișoara a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că firma ”nu își va mări volumul de producție. Am depus la Primăria Timișoara cereri de autorizare pentru demolare și reconstrucție hală, avizate pozitiv de autoritățile locale. Hala nou construită va fi folosită pentru stocarea semicomponentelor și pentru recompartimentarea și eficientizarea producției la volumul de producție actual, fără impact asupra mediului.


Vreau să subliniez faptul că prin aceste investiții volumul de producție al fabricii nu va crește. (…)Dosarul depus spre aprobare conține avizul pozitiv din partea Agenției Județene pentru Protecția Mediului, iar acesta arată că hala ce urmează a fi construită și activitatea desfășurată acolo nu are un impact negativ asupra mediului”.

Acesta a anunțat că, în următoarele zile, proiectul va fi depus la Primăria Timișoara pentru obținerea autorizației de construire. Întrebat ce va face Continental în cazul în care autorizația nu va fi eliberată sau se va tergiversa, directorul a răspuns sec ”Nu comentez declarațiile primarului. Putem doar să facem toți pașii conform legislației”.

Sorin Samonid a ținut să sublinieze ”Continental nu poluează. Suntem conștienți de problema de miros pentru că. Avem de câteva zeci de ori mai puține reclamații legate de miros. Anul acesta am avut patru reclamații”. Acesta a reamintit că firma ”va investi 4 milioane de euro pentru extinderea sistemului de Oxidare Termică Regenerativă, o tehnologie folosită pentru reducerea emisiilor olfactive în fabrica de anvelope din Timișoara”.

Directorul Continental Anvelope a confirmat faptul că anul trecut au avut loc întâlniri cu reprezentanții ACS Poli care au contactat compania. În urma discuțiilor, compania a sponsorizat clubul cu 10.000 euro ”pentru o acțiune punctuală”. Samonid a explicat faptul că a existat o colaborare cu ATCCE 2021 încă de anul trecut și nu este doar o dorință după declarațiile belicoase ale primarului Robu.

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.