”Leii” s-au trezit târziu: BC SCM Timișoara, eliminată de Steaua după meciul...

”Leii” s-au trezit târziu: BC SCM Timișoara, eliminată de Steaua după meciul 5 din sferturi. Destin tragic pentru un junior al bănățenilor

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

BC SCM Timișoara s-a oprit și în acest sezon prea devreme în campionat. ”Leii din Banat” au fost eliminați de CSM Steaua cu 3-2 la general în sferturile de finală ale Ligii Naționale după ce bucureștenii s-au impus în ”decisivul” din această seară cu 76-69. Gazdele au controlat prima parte iar alb-violeții au revenit aproape miraculos în sfertul 4, dar din păcate pentru oaspeți comeback-ul a fost doar temporar.

Meciul decisiv cu Steaua din sferturi nu a început deloc bine pentru ”lei”, care s-au văzut conduși din start. Sfertul 1 s-a încheiat cu scorul de 25-13 pentru gazde iar diferența a crescut în a doua pătrime. Steaua a ajuns la +20 și părea că forma slabă a alb-violeților din întâlnirea precedenta s-a prelungit.

Partea a doua a întâlnirii s-a reluat de la 18 puncte diferență (49-31). Totuși, speranțele bănățenilor s-au reaprins în sfertul 3. Steaua a marcat doar două puncte în primele cinci minute. Pe lângă defensivă și atacul ”leilor” a mers bine iar Mijajlovic și-a apropiat echipa la doar șase puncte distanță. Ecartul însă s-a dublat în minutele următoare. 61-50 pentru gazde era scorul înaintea celor zece minute hotărâtoare.


Arbitrajul a fost din nou contestat de alb-violeți cu șapte minute și jumătate înainte de final. Când Falker primește două cadouri pentru a-și readuce echipa la +10. Timișorenii din teren au părut ambiționați de ultimele decizii și s-au apropiat la doar un punct după ”trezirea” lui Jeremic. Mai mult, o fază cursivă încheiată cu trița lui Mijajlovic o aduce pe BCT la conducere (65-64). Apoi Diaz a făcut +3. Finalul avea să fie tensionat. Mai întâi Flowers reușește prima triță a reprizei pentru Steaua și răstoarnă la 69-68. Diaz nu reușește să-și păstreze cumpătul la ”libere” când mai erau un minut și jumătate iar apoi același Flowers își duce echipa la +3. Pe final bănățenii l-au pierdut și pe Jeremic, eliminat pentru numărul de faulturi și Fraseniuc a făcut 74-68. Nimic important nu s-a schimbat în secundele rămase iar ”leii” rămân cu regretul că nu au profitat pe final de un entuziasm de moment care îi adusese neașteptat pe plus.

Cel mai bun marcator al partidei și al timișorenilor a fost azi Adrian Diaz, autor a 19 puncte, dar și cu opt recuperări. Mijajlovic (16 puncte), Jeremic (11), Komatina (7), Popa Calotă (6), Drăgușin (3), Gheorghe (3), Stevanovic (2) și Burdgess (2), au fost ceilalți realizator ai BCT-ului. Pentru Steaua a strălucit Dragan Zekovic (16 puncte).

Destin tragic pentru un junior timișorean

Înaintea partidei cele două formații au ținut un moment de reculegere pentru Daniel Pop. Juniorul în vârstă de 18 ani care s-a stins astăzi evolua la echipa secundă a ”Leilor din Banat”. Crescut la CSȘ Bega acesta a fost diagnosticat cu o boală necruțătoare la începutul anului.

Daniel Pop. Foto: Facebook / BC SCM Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.