ASU Politehnica a pierdut cu Știința Miroslava după o deplasare cu ”cavaleria...

ASU Politehnica a pierdut cu Știința Miroslava după o deplasare cu ”cavaleria ușoară”. Un autogol în prelungiri a decis soarta punctelor

0
DISTRIBUIȚI

”Băieții în ghete” au pierdut în runda a 34-a a Ligii a II-a la Uricani, pe terenul Științei Miroslava. După o deplasare lungă cu tinerii în Moldova, ASU Politehnica a fost condusă pe tabelă, a egalat imediat prin Vasile Nicolae, dar a cedat toate punctele în prelungiri după un autogol stupid. S-a încheiat 2-1, un rezultat care ajută gazdele în lupta pentru evitarea retrogradării.

Cu mai multe absențe, printre care și experimentații fundași Mera și Scutaru, dar și cu mulți juniori sub 15 ani pe bancă, ASU Poli părea mai degrabă în excursie în nord-estul țării. Mai ales că ”Băieții în ghete” nu mai aveau nici cum să pice, nici să-și atingă un obiectiv mai îndrăzneț de locurile 4-5. Aflată la ananghie, Miroslava le-a făcut o concesie vizitatorilor, acceptând ca cei circa 50 de fani timișoreni să ajungă la meci prin mutarea jocului după masă. Deși a surprins plăcut cu acest gest, moldovenii au avut și probleme interne, fiind publicate acte în care se arată cum conducerea impune folosirea anumitor jucători.

Pe teren se părea că Știința profită de lotul slăbit al oaspeților.


După ce în minutul 33 Giuricici a avut o ocazie mare, la care Târnovanu a scos de la rădăcina barei, gazdele au deschis scorul. Două minute mai târziu Asăvoaei a pătruns în careu și l-a învins cu un șut din 11 metri pe Bogdan Dascălu, aflat la debut în poarta lui ASU Poli. În minutul 41 alb-violeții arată că nu au venit doar pentru a vizita Moldova. Vasile Nicolae a punctat din interiorul careului după o pasă venită de la Sorescu. Știința a avut ce-i drept șansa de a intra cu avantaj la cabine, dar Taciuc (min. 42) a trimis slab, pe direcția lui Dascălu, după ce a rămas singur cu portarul.

La reluare ”Băieții în ghete” erau cei care puteau trece în avantaj devreme. Cea mai mare șansă din startul reprizei a avut-o Lazea (55), al cărui lob de la distanță, la eroarea lui Târnovanu, a lovit bara transversală după ce a sărit din pământ. Jocul s-a liniștit apoi, cel puțin în privința ocaziilor. Cu zece minute înainte de finala Miroslava avut o dublă ocazie. De fiecare dată Dascălu s-a opus. Mai întâi la lovitura de cap a lui Nemțanu, apoi la reluarea din șase metri a lui Izmană. Peste doar patru minute a venit rândul lui ASU Poli să rateze o ocazie mare, prin Sorescu, al cărui șut din careu a trecut puțin pe lângă bară. Când se părea că timișorenii contribuie la retrogradarea moldovenilor aceștia reușesc golul victorie în prelungiri. Dascălu a scăpat un balon printre mâini iar Bilia venit din alergare a intrat cu tot cu balon în poartă.

În urma acestui rezultat ASU Poli își păstrează locul 7, cu 48 de puncte acum. Miroslava ajunge la 34 de puncte și speră la salvare, fiind la egalitate cu Brăila, locul 14, și Pandurii.

Știința Miroslava: Târnovanu – An. Chindriş, H. Crişan (cpt., 65 Nemțanu), S. Bucur, Agrigoroaei – Săvoaia – Viorică, Taciuc, Căruţă (59 Izmană), Asăvoaei – Ţapu (56 Buhăcianu). Antrenor: Adrian Kereszy.

ASU Politehnica Timișoara: Dascălu – Motreanu, Bilia, Krausz, Ghinescu – Poparadu – Giuricici (66 Schieb), Lazea (73 Taub), V. Nicolae, Sorescu – I. Plămadă. Antrenor: Iulian Prodana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.