Strada Popa Șapcă, inaugurată cu fanfară, urale și tăiat de panglică. Nicolae...

Strada Popa Șapcă, inaugurată cu fanfară, urale și tăiat de panglică. Nicolae Robu, primul care a trecut prin pasaj la volanul „limuzinei de lux” FOTO și VIDEO

3
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1346188261">
Foto: Virgil Simonescu

Forfotă mare, astăzi, puțin după ora 12.00, pe strada Popa Șapcă din Timișoara, care a fost inaugurată după lucrările de modernizare. Zeci de trecători s-au adunat pe trotuarele realizate pe o parte și pe alta a pasajului, unii participând și la protestul de ieri al bicicliștilor, nemulțumiți de modul în care autoritățile sau realizat pistele de biciclete pe strada și prin pasajul proaspăt reabilitat. În mijlocul străzii, sub pasaj, angajați din primărie, persoane care au fost implicate în realizarea proiectului, dar și soția și cei doi copii ai lui Nicolae Robu l-au așteptat pe primar să vină pentru a da startul ceremoniei de inaugurare a lucrărilor.

Nicolae Robu a venit cu un microbuz al RATT, însoțit de viceprimarul Dan Diaconu și consilierul personal Cătălin Iapă, precum și câțiva ziariști, iar pe drumul de la primărie pe str. Popa Șapcă a făcut o criză de nervi, nemulțumit fiind că șoferul a „îndrăznit” să aleagă traseul prin Piața Mărăști, unde se circula cu dificultate, fiind coloane de mașini. „Ce Dumnezeu? Trebuie să vă spun eu cum se ajunge cel mai ușor pe strada Popa Șapcă, adică pe la Michelangelo? Chiar trebuia să mă urc eu la volan?” i-a spus, nervos, primarul Timișoarei șoferului.

Nicolae Robu s-a înveselit, însă, când a ajuns pe str. Popa Șapcă, unde a fost întâmpinat cu acorduri de fanfară, cinci studenți de la Facultatea de Muzică din Timișoara interpretând două melodii, printre care și „Oda bucuriei”. A venit rândul discursului susținut de Nicolae Robu, în timp ce fiica sa, Andreea, a filmat întreaga ceremonie și a transmis-o live pe Facebook, iar soția primarului l-a avut alături pe fiul său, dar a schimbat câteva vorbe și cu Teodor Tuducan, prietenul de concediu al edilului.

Nicolae Robu a vorbit aproape 20 de minute despre lucrările de pe strada Popa Șapcă, ținând să precizeze că vechiul pasaj a fost desființat și s-a construit altul nou, dar și că nu se vor mai vedea mașini plutind sub pasaj, după lucrările de modernizare. În timpul discursului, unii dintre timișorenii adunați pe margine au strigat „ura, ura”, iar Cătălin Iapă și city-managerul Robert Kristof au devenit un fel de „gardă pretoriană”, așezându-se la câțiva metri în spatele primarului. Totul în timp ce viceprimarul Dan Diaconu a preferat să stea pe margine.

De asemenea, edilul-șef a vorbit, în timpul discursului, despre alternativa de a nu mai realiza piste de biciclete, astfel că iubitorii mersului pe două roți sunt nevoiți să împartă trotuarul cu pietonii. „Una este ce poți schița dintr-un birou fără să faci măsurătorile pe teren și alta e ceea ce constați la fața locului. Ori, la fața locului s-a constatat că aceasta e strada Popa Șapcă pe care o vedem. Astfel, s-a ajuns inevitabil ca cei doi metri, uneori 1,8 metri de ecart stradal rămas să fie folosit în conceptul de space sharing, atât pentru biciclete, cât și pentru pietoni. Oricum, fluxul pietonal în această zonă este unul redus”, a explicat Nicolae Robu.

Totodată, primarul Timișoarei a mai precizat că, în zece ore, circulă pe sub pasajul Popa Șapcă 60.000 de mașini și i-a ironizat pe cei care au început să râdă în momentul în care l-a felicitat pe cel care a realizat marcajele în intersecție, care sunt identice cu cele de la intersecția de la str. Jiul, care au făcut înconjurul lumii. „Marcajele sunt extraordinare, sunt apreciate de toți conducătorii auto, dar sunt subiect de râs pentru cei ce au dificultăți în a înțelege niște lucruri. Dar este bine dacă putem să ne și distrăm în viață”, a precizat Nicolae Robu.

Ca de obicei, primarul Timișoarei a înmânat zeci de diplome celor care au fost implicați în proiect, printre care și unui reprezentant al poliției locale, instituție pe care a felicitat-o pentru că „a înfruntat «hatereala», așa cum face de obicei. Unii nu înțeleg că trebuie să avem grijă de bunurile publice”. La un moment dat, Nicolae Robu a crezut că va fi deschisă și o sticlă de șampanie, dar a fost informat că nu a fost pregătit un astfel de moment.

De asemenea, sub pasaj a fost proiectat și un filmuleț cu lucrările de la pasajul Popa Șapcă, pe care edilul l-a comentat.

„Este momentul tăierii panglicii, dar să vină domnul Vasile cu mașina, trebuie să mă așez la volanul limuzinei de lux și să fac prima cursă”, a spus Nicolae Robu, la finalul filmării. După ce a dat câteva declarații presei, precizând că specialiștii au decis că este cea mai bună soluție pentru șoferi să fie realizate astfel de marcaje rutiere, a apărut și o sticlă de șampanie, din care, însă, nu a băut nimeni, după ce primarul Robu a desfăcut-o, pentru că nu au fost cumpărate și pahare.

În jurul orei 13.30, primarul Timișoarei s-a urcat la volanul Mercedes-ului și a făcut o tură prin pasaj până la Punctele Cardinale și înapoi. Apoi, traficul rutier a fost reluat circulației pe ambele sensuri de mers.

3 COMENTARII

  1. Doar in Romania se poate sarbatorii cu atata fast un simplu pasaj…de zici ca au descoperit leacul pentru cancer…o adunatura de idioti…pe scurt.

  2. Domnule Robu cind aveti de gind sa dispuneti sa se coseasca iarba pe linga stadionul Dan Paltinisanu este o rusine ca in acest oras cu pretentii la capitala europeana sa fie ca in jungla

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.