Studenți la Drept și Medicină, traficanți de droguri pentru colegii lor din...

Studenți la Drept și Medicină, traficanți de droguri pentru colegii lor din Timișoara. De unde erau liderii UPDATE 3 Decizia procurorilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Operațiune de proporții a DIICOT Timișoara în această dimineață pentru anihilarea uneia dintre cele mai mari rețele de trafic de droguri de risc și mare risc care aproviziona studenții. Polițiștii de la ”Crimă Organizată” împreună cu cei de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Timiș și din Jandarmerie au descins, în paralelel, la 47 de locații din Timișoara și Reșița. În una dintre locații, luptătorii de la SAS au pătruns în forță după ce au spart ușa deoarece suspectul a întârziat să deschidă.

Investigațiile polițiștilor de la Antidrog au scos la iveală o situație îngrijorătoare –  studenții erau aprovizionați cu droguri de alți colegi de-ai lor. Mulți dintre dealeri de cannabis și amfetamine sunt studenți la facultățile de Drept și Medicină din Timișoara. Gruparea avea un ”nucleu” format din opt studenți, majoritatea din Târgu Jiu, care se ocupa cu aprovizionarea cu droguri pentru restul dealerilor. Drogurile de risc și mare risc erau vândute apoi de distribuitori consumatori. Practic, au fost identificate două ”divizii” care era conectate, aprovizionându-se reciproc cu droguri, unele dintre ele cumpărate de pe internet. Perchezițiile sunt în plină desfășurare. Peste 40 de persoane, în proporție de peste 90% studenți, vor fi aduse pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Operațiunea din Timișoara face parte dintr-o amplă operațiunea DIICOT declanșată la nivel național în această dimineață și denumită ”Ziua Z”. Sunt efectuate 238 de percheziții în București și 28 de județe (Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Vaslui, Galați, Brăila, Vrancea, Covasna, Brașov, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Constanța, Ialomița, Călărași, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caraș, Hunedoara, Timiș, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj și Bistrița Năsăud), urmând a fi audiate peste 290 de persoane. Aceștia sunt suspectați de constituire a unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală și spălare de bani, efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism și mărturie mincinoasă.

UPDATE 2 Mai mulți suspecți au fost duși în arestul Poliției Timiș, primind ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

UPDATE 3 În urma audierilor, procurorii DIICOT au dispus reținerea a 18 persoane, majoritatea fiind din Târgu Jiu.


Dintre aceștia, mulți sunt studenți la Drept și la Medicină, dar și la Politehnică, tinerii fiind acuzați de constiturire de grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc. În cursul zilei de joi, procurorii urmează să stabilească cine va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă așa fața judecătorului de drepturi și libertăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.