Primăria Timișoara dă o sumă fabuloasă pentru lărgirea la patru benzi a...

Primăria Timișoara dă o sumă fabuloasă pentru lărgirea la patru benzi a bulevardului Sudului. Vezi detaliile proiectului

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara vrea să extindă la patru benzi una dintre cele mai importante artere din oraș. Este vorba de B-dul Sudului, iar municipalitatea intenționează să plătescă pentru lucrările de modernizare și extindere aproximativ nouă milioane de euro.

În următorul plen al Consiliului Local Timișoara, pe masa aleșilor locali va sta un proiect de hotărâre privind aprobarea actualizării studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivului de investiții „Modernizare şi extindere B-dul Sudului”. Tot în următoarea ședință, potrivit primarului Nicolae Robu, se va vota și studiul de fezabilitate pentru lărgirea la patru benzi și a străzii Mareșal Constantin Prezan.

“Sunt în fază avansată și studiile de fezabilitate și sunt obținute și avizele necesare pentru lărgirea la patru benzi a străzii Mareșal Prezan.


De la intersecția cu Calea Martirilor și până la sensul giratoriu de pe Calea Buziașului. Va fi o lucrare foarte importantă și aceasta. La ședința de consiliu de săptămâna viitoare vom aproba studiul de fezabilitate și vom da undă verde pentru trecerea la faza următoare, la predarea terenului tehnic cu detalii de execuție. La fel, este în pregătire proiectul pentru lărgire la patru benzi a Bulevardului Sudului, de la str. Liviu Rebreanu până la str. Mareșal Prezan. Și aceasta va fi o lucrare foarte importantă, pentru că dimineața acolo se circulă bară la bară, mai bine zis de la str. Liviu Rebreanu până la str. Mareșal Prezan e totul plin, bară la bară, întrucât este o populație importantă numericește care locuiește în acea parte a orașului și nu prea sunt alternative. Pe acolo circulă toată lumea și se impune lărgirea la patru benzi a acestui bulevard”, a declarat Nicolae Robu, în această săptămână.

În ceea ce privește studiul de fezabilitate privind extinderea B-dului Sudului, potrivit proiectului de hotărâre postat pe site-ul Primăriei Timișoara, SF-ul a fost achiziționat de municipalitate în anul 2009, iar acum va fi actualizat. Valoarea investiției este estimată la aproape 42 de milioane de lei.

“Lucrările de modernizare se vor executa într-o prima etapă doar asupra tronsonului cuprins între B-dul Dr. Iosif Bulbuca și strada Mareșal C-tin Prezan”, scrie în proiectul de hotărâre. Din același document mai aflăm că, în total, doi kilometri de stradă vor avea patru benzi de circulație. De asemenea, vor fi reabilitate trotuarele și vor fi realizate piste de biciclete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.