SuperLiga bănățeană: Timișoara Saracens a triumfat din nou în finala contra Științei...

SuperLiga bănățeană: Timișoara Saracens a triumfat din nou în finala contra Științei Baia Mare. Cifre impresionante pentru vechea și noua campioană

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Timișoara Saracens / Facebook

Timișoara Saracens și-a păstrat coroana pe plan intern după victoria, scor 21-15, obținută ieri seară în fața rivalie CSM Știința Baia Mare. Acesta este al zecelea trofeu cucerit în ultimii șapte ani de către formația fanion de rugby a Banatului. Echipa condusă de Chester Williams și Sosene Anesi nu a ratat nicio finală națională, ”zimbrii” au fost în schimb de fiecare dată victime.

Timișoara Saracens a fost condusă doar la început pe Arena ”Arcul de Triumf”.


Taniela Maravunawasawsa a deschis scorul printr-un dropgol pentru maramureșeni, încurajați puternic din tribune. În continuare micuța galerie ”sarazină” a avut motive de satisfacție. Bănățenii au profitat din plin de ”galbenul” văzut de Alienei și au marcat două eseuri în superioritate. Mai întâi Umaga a culcat balonul și Luke Samoa a transformat. Apoi a fost rândul lui Tangimana Fonovai pe o pătrundere în forță. Balanța nu se înclinase decisiv însă căci Rose a fost și el trimis pe margine iar Chirica a stabilit scorul la pauză 12-8 în favoarea bănățenilor.

La reluare Luke Samoa a mai concretizat două lovituri de pedeapsă. Revenit în teren Alienei i-a readus pe băimăreni în meci cu un eseu. Dar nu a fost suficient. Samoa a fructificat o nouă penalitate și a realizat hattrick-ul clasic personal, cât și a ajutat decisiv la conturarea celui de-al treilea titlu la rând obținut de Timișoara Saracens. O pemieră pe gustul celor de pe Bega după 21-15 final cu ”zimbrii”.

Timișoara Saracens are practic șase titluri naționale în acest moment, dacă îl cuantificăm și pe cel obținut în 1972 de Universitatea.

Timișoara Saracens: Badiu, Rădoi, Doge, Stewart, Drenceanu, Neculau, Rus (cpt.), Luiters, Rose, Shennan, Umaga, Tangimana, Fercu, Samoa. Rezerve: Sabău, Taupaki, Simionescu, Mariș, Lazăr, Seniloli, Popa, Conache. Antrenor: Sosene Anesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.