Sute de oameni, așteptați la protestul “Vrem Europa, nu dictatură” față de...

Sute de oameni, așteptați la protestul “Vrem Europa, nu dictatură” față de Guvernul PSD, la Timișoara UPDATE 2 Ce politician a apărut la manifestare FOTO

1
DISTRIBUIȚI

Un nou protest față de Guvernul PSD are loc, în această seară, în centrul Timișoarei. Aproximativ 500 de persoane au anunțat pe Facebook că vor participa la evenimentul “Vrem Europa, nu dictatură”, care are loc simultan în mai multe orașe din țară.

“De la preluarea guvernării, coaliția PSD-ALDE nu și-a respectat promisiunile făcute în campania electorală, ci a avut două priorități: să își salveze de închisoare VIP-urile cu dosare penale și să instaureze în România un regim în care forța legii și democrația sunt strivite de forța instituțiilor politice. Metodele și acțiunile PSD-ALDE au ca efect îndepărtarea României de standardele europene și democratice și aruncarea ei în liga regimurilor autocratice, în care domnesc interesele și bunul-plac al celor care au acces la butoanele politice, iar societatea este lipsită de șansa de a sancționa derapajele acestora. Suntem generația care a avut șansa să vadă cu adevărat ce înseamnă democrația și valorile europene. Suntem generația care le prețuim și nu vom renunța la ele, doar pentru că stau în calea salvării de dosare penale a unor lideri politici precum Liviu Dragnea sau Călin Popescu-Tăriceanu”, informează organizatorii.

Protestul “Vrem Europa, nu dictatură” are loc între orele 19.00 – 21.00, în Piața Operei.

UPDATE Oamenii au început să se adune începând cu ora 19.00, iar timp de aproximativ 30 de minute au ascultat diferite melodii la boxele amplasate în fața Operei. La ora 19.30, când numărul participanților a depășit 200, a fost declarata deschisă acțiunea de protest, fiind intonat imnul României.

Manifestanții țin în mâini tricolorul, afișe cu mesajul „Fara penali în funcții publice”, precum și numarul 100, iar în jurul zerourilor scrie „100 de ani în penalistan?”
UPDATE 2 In jurul orei 20.00, numărul manifestanților a ajuns la 500, care scandează „Justiție, nu corupție”, „PSD, ciuma roșie” sau „Nu vrem sa fim conduși de hoți”.


La protest și-au făcut prezenta și mai mulți membri USR, printre care și senatorul Nicu Fălcoi, care strâng semnături pentru campania „Fara penali în funcții publice”. In centrul Timișoarei a răsunat în boxe și imnul Revoluției.
“Credem că România trebuie să aibă parte de o justiție demnă, independentă. Dacă noi, ca cetățeni ai României, nu ne trezim, nu vom lua atitudine, vom ajunge să avem frica de a mai ieși pe străzile orașelor. Noi, cetățenii, trebuie să tragem semnale de alarmă cu privire la faptele nelalocul lor. Orientarea noastră nu trebuie să fie către Răsărit, ci către valorile europene, către ceea ce înseamnă democrația și respectarea cetățeanului”, le-a spus unul dintre organizatorii protestului din Timișoara celor prezenți la manifestare. 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.