Tentativă de omor în penitenciar. Cum a fost atacat un deținut

Tentativă de omor în penitenciar. Cum a fost atacat un deținut

0
DISTRIBUIȚI

penitenciar timisoara

Un incident deosebit de grav s-a petrecut, astăzi, în Penitenciarul de Maximă Siguranță din Arad. Un deținut a fost pe punctul de a fi omorât de alți doi condamnați în sala de sport a închisorii, după ce a fost lovit cu o rangă de fier în cap.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Dan Aurelian Ursu, ne-a declarat că a fost începută urmărirea penală față de doi deținuți închiși în Penitenciarul de Maximă Siguranță din Arad pentru tentativă de omor.

„S-a început urmărirea penală față de doi deținuți din cadrul Penitenciarului Arad pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor.


Pe fondul unor dispute anterioare, cei doi l-au lovit pe al treilea în incinta sălii de sport din penitenciar. Unul l-a lovit la nivelul picioarelor, iar celălalt cu o rangă în zona capului, ultimul act de violență provocându-i un traumatism cranio-cerebral. Se fac cercetări pentru a se stabili contribuția fiecăruia la producerea vătămării și a împrejurărilor în care s-a produs fapta”, a afirmat Dan Aurelian Ursu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, nu au fost luate măsuri preventive împotriva celor doi agresori, pentru că se află deja sub executarea unor pedepse de peste 20 de ani de închisoare, pentru omor.

„Victima este închisă pentru un viol cu moartea victimei. Cei trei au antecedente penale pentru fapte grave”, a mai precizat Dan Aurelian Ursu.

Cei doi agresori, precum și victima au vârste cuprinse între 28 și 29 de ani. Deținutul bătut a fost transportat la Spitalul Județean Arad pentru a primi îngrijiri medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.