Timişoara, posibilă destinație pentru mutarea sediului Ericsson din Bucureşti

Timişoara, posibilă destinație pentru mutarea sediului Ericsson din Bucureşti

0
DISTRIBUIȚI

Compania Ericsson ar putea să-şi mute sediul din România de la Bucureşti într-un alt oraş din România, lista scurtă incluzând Iaşi, Cluj sau Timişoara. Decizia ar fi motivată de traficul extrem de dificil din capitală şi de legăturile de transport public proaste asigurate pentru accesul la sediu pentru angajaţi, a anunţat unul dintre oficialii societăţii din domeniul comunicaţiilor. Cel mai probabil acesta nu a auzit despre „unda verde” din Timişoara. În România, suedezii operează un important centru de servicii care furnizează consultanţă pentru 200 de milioane de abonaţi din cadrul a 40 de reţele din întreaga lume. Aici lucrează peste 2500 de specialişti.

Dragoș Rebegea, CEO Ericsson România a anunţat că se are în vedere o mutare a sediului companiei, decizia fiind justificată de traficul imposibil din Bucuşeti, angajaţii pierzând două sau trei ore în trafic pentru a ajunge la serviciu.

„Noi avem două sedii doar în București.


E adevărat că decizia pe care am luat-o s-a întâmplat prima oară în 1993, când am venit în România, și a doua oară în 2007, când am avut o extindere masivă cu acest centru global de suport. La momentul respectiv ne-am orientat către București. Dacă ar fi să mai luăm încă o dată decizia, probabil că vom avea probleme mari în a alege între Iași, Cluj, Timișoara, București, motivul fiind legat de forța de muncă, condițiile pe care orașele respective le oferă, în special în ce înseamnă sănătatea muncii, până la urmă. Bucureștiul este extraordinar de aglomerat. Unul dintre sediile noastre e în zona Pipera, Barbu Văcărescu. Prima dată, când nu eram în poziția actuală, eram un angajat al companiei, aproape am urât că ne-am mutat acolo, plecând de la un sediu din Piața Victoriei. Dar dacă vă uitați, Vodafone e tot acolo, Orange e tot acolo, Telekom e tot acolo, Oracle e tot acolo. Și se mai construiește. Foarte, foarte aglomerat. Infrastructura rutieră nu ne ajută foarte mult. Din punctul acesta de vedere, e posibil să ne orientăm în viitor către un oraș așa-zis de provincie”, a declarat Dragoș Rebegea, CEO Ericsson România, la Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.