Studenți la grătar: Timișoara Saracens a învins Clujul cu o garnitură experimentală....

Studenți la grătar: Timișoara Saracens a învins Clujul cu o garnitură experimentală. Meci capital în weekend pentru poziția în semifinale GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-261517310">
Foto: Virgil Simonescu

De 1 mai rugbiștii bănățeni și cei ardeleni au avut treabă în Ronaț. Așa cum era de așteptat gazdele de la Timișoara Saracens s-au impus clar cu ”U” Cluj, scor 47-19 (33-0), și au reușit acest lucru cu mulți jucători din ”valul doi”. Formația pregătită de Sosene Anesi se concentrează acum pe restanța cu Steaua, care i-ar putea asigura disputarea semifinalei naționale pe teren propriu.

Printre miresme care de care mai îmbietoare de la grătarele din jurul terenului timișorenii și-au îndeplinit profesionist misiunea. În prima parte doar buturile dinspre Centru au fost vizitate. Samoa a scăpat singur și a culcat balonul după gust în terenul lui ”U”. Tot el a transformat. Era încă devreme în meci când tabela indica deja 26-0 pentru gazde. Mai întâi a punctat Sabău, apoi Zaharia, cu prima reușită stagională, una rămasă însă fără transformarea lui Luke Samoa. Același Sabău, desemnat omul meciului, asistat de Samoa, a realizat eseul dinaintea pauzei.

”U” a dat o replică mai bună la reluarea partidei. Bîrlădeanu reușind să reducă din diferență printr-un eseu fără transformare. Apoi Toma, împreună cu transformarea lui Melniciuc, au dus tabela la 33-12. Dar gazdele nu au avut emoții. A marcat și Vlăduț Popa. Iar tânărul Gabriel Rupanu s-a remarcat prin punctele aduse la transformarea din unghi. Iar mai târziu Lemnaru a păstruns în forță, după o tentativă similară marca Simionescu, și a mai pus cinci puncte pe tabelă. De această dată Rupanu a avut de îndeplinit o simplă formalitate. Ultima realizare a partidei a aparținut clujenilor, prin Murgoci, iar Mazăre a stabilit scorul final: 47-19.

Cu această victorie Timișoara Saracens urcă pe locul 2 cu 33 de puncte, va mai beneficia de patru din succesul la masa verde cu Iași, dar are nevoie de un triumf în restanța cu Steaua pentru a rămâne pe poziția secundă. Cea care alături de locul 1 asigură disputarea semifinalei acasă. CSM București și Știința Baia Mare speră și ele la locul 2. Partida din Ghencea e programată sâmbătă, de la ora 11 (Telekom).

Timișoara Saracens: Taupaki, Halalilo, Mariș, I. Mureșan, Lazăr, Morrison, Neculau, Sabău, Rupanu, Samoa, Zaharia, Leiataua, Fl. Popa, Lemnaru (cpt.), Simionescu. Rezerve: Rădoi, Apoua, Doge, Popârlan, V. Rus, Stewart, Iștoc, Shennan. Antrenor: Sosene Anesi.

”Ne-am atins obiectivul azi, de a lua toate punctele. A fost o oportunitate pentru jucătorii care au evoluat mai puțin. Majoritatea au demonstrat acest lucru. Steaua a obținut o victorie mare cu Baia Mare, înseamnă că au mare încredere în ei acum, dar am încercat să odihnesc o parte din jucători. Sperăm să fim bine pregătiți pentru acest meci. Căpățînă revine, Conache și Badiu, deci cred că vor fi toți apți pentru sâmbătă”, a declarat Sosene Anesi, ”principalul” timișorenilor.

”Niciodată nu o să intrăm într-un meci de rugby să pierdem. Am venit să ne bucurăm de acest meci împotriva unei echipe foarte bune, campioana. Eu cred că am reușit ce ne-am propus, am făcut spectacol cu echipa adversă. În prima parte am avut mulți jucători tineri, care sunt la lotul U20. Asta își propune Clujul. Să formeze jucători trei-patru ani, după care aceștia pleacă spre echipele mari din România, chiar la Timișoara sunt niște foști jucători ai Universității”, a spus și Horea Hîmpea, tehnicianul oaspeților.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.