Timișoara Saracens a rămas fără primii doi oameni din conducere. Dan Dinu:...

Timișoara Saracens a rămas fără primii doi oameni din conducere. Dan Dinu: ”Va mai exista sprijin financiar, dar probabil nu la același nivel”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Timișoara Saracens / Facebook

Al zecelea trofeu din ”epoca modernă” a rugby-ului timișorean este și ultimul pentru vechea conducere Saracens. Finanțatorul Dan Dinu, care a pus practic bazele noii campioane, și vicepreședintele Dușan Filipaș, și-au anunțat azi plecarea. Cei doi spun că vor rămâne alături de trupa din Ronaț, dar în mod evident aceasta va trebui să caute noi resurse pentru a rămâne la nivelul la care s-a consacrat în ultimele sezoane.

”Va mai exista sprijin financiar, dar nu probabil la același nivel.


Nu ne-am certat cu nimeni. Nu părăsesc în totalitate nici echipa, nici sportul, pentru că rugby-ul este sportul care m-a format, dar toate poveștile trebuie să aibă un sfârșit, iar pentru mine acești zece ani au fost minunați și am încredere că acest club, care în acest moment are o bază sănătoasă, poate continua în același fel”, a declarat Dan Dinu, acum fostul finanțator principal al ”sarazinilor”. Acesta a dat indicii în legătură cu o eventuală plecare în urmă cu câteva luni, mai mult dezamăgit de situația rugby-ului românesc.

Dinu consideră că UVT-ul trebuie să facă acum un pas în față. ”Universitatea va trebui să fie alături de echipă în aceste momente”, a precizat Dan Dinu. Totodată Timișoara Saracens e un club sub tutela SCM.

”Am simțit nevoia să facem acest pas în spate, dar nu ne retragem de lângă echipă. Lăsăm spațiu pentru idei noi, oameni noi. A fost o perioadă frumoasă, ca a doua mea familie. Am trăit bucurii alături de ei. Le mulțumesc băieților, rămâne să punem un umăr la noua construcție, dar dintr-o altă postură”, a spus și Dușan Filipaș. Fostul vicepreședinte a fost prezent recent cu ultimul trofeu al SuperLigii la Primărie, unde a admis că fără mulți bani performanțele notabile pe plan continental sunt greu de atins.

Timișoara Saracens are și două despărțiri certe din rândul jucătorilor. Ionel Badiu și Chris Apoua nu vor continua pe Bega.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.