Timișoara este gazda celui mai important eveniment de IT din țară. Ce...

Timișoara este gazda celui mai important eveniment de IT din țară. Ce teme importante vor fi discutate VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Cel mai important eveniment IT multibrand va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, la Timișoara. IT Congress, în organizarea celor de la ETA2U, va fi de mâine la cea de-a X-a ediție.

Peste 1000 de persoane care împărtășesc o pasiune comună, IT-ul, se vor reuni la Complex Senator. „La prima ediție, acum 10 ani, au fost vreo 200 de participanți. Acum, conform ultimelor calcule, vor fi prezenți 1.283 de participanți din toate orașele mari ale țării. Am vrut să facem un eveniment de anvergură și am reușit”, și-a început discursul Stelian Câmpianu, directorul executiv al ETA2U, invitat la PRESSALERT LIVE.

Vor fi dezbătute zeci de teme, iar cel mai mare interes îl stârnește zona de protecția datelor. „Avem o zonă de GDPR. Speaker-ul va fi din partea ETA2U, e profesor universitar, vine de la Iași.


Se joacă cu casa închisă. Este una dintre prezentările în care va fi cea mai mare audiență. Și titlul a fost ales foarte bine. Se numește Pragmatic GDPR și va fi o analiză pe textul legii și pe interpretările pe care le vedem zi de zi. Avem prezentări de securitate, care au stârnit din nou interesul. Vor fi prezentări care includ inteligența artificială. Combinație între inteligența artificială și dispozitive de comunicare, un domeniu în care intervine realitatea augmentată, cu informații ce se suprapun peste acest spațiu din lumea virtuală”, a specificat Stelian Câmpianu, aflat în studioul HDV.

Directorul executiv al ETA2U vede cu ochi bun directiva UE, care va intra în vigoare și în România din data de 25 mai, referitoare la protecția datelor personale. „Directiva ajută, îl însărcinează pe cel care colectează datele. El este mai responsabil unitar de depozitarea acelor date. Din acest punct de vedere, directiva face bine pentru că reglementează o dată cu caracter personal. Definește destul de clar și de drastic ce înseamnă datele cu caracter personal și în ce fel trebuie protejate”, a opinat Stelian Câmpianu.

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.