Timișoreanul Bogy Nagy cântă alături de formația Oxigen în cadrul festivalului Open...

Timișoreanul Bogy Nagy cântă alături de formația Oxigen în cadrul festivalului Open Air Blues Festival Brezoi VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Bogdan Bogy Nagy va cânta alături de colegii săi la Open Air Blues Festival Brezoi

Bogdan Bogy Nagy, muzicianul timișorean cunoscut pentru colaborările sale cu Quo Vadis, Pro Musica, Burning Table sau Stepan Project Blues Foundation, va susține un concert de neratat alături de colegii săi din formația OXIGEN în cadrul celei de-a doua ediții a Open Air Blues Festival Brezoi, eveniment ce se va desfășura în perioada 19 – 22 iulie.

OXIGEN este o trupă recent înființată derivată din Blues Cafe – un proiect acustic din 2003 având în formula inițială pe: Bogdan Bogy Nagy (voce, muzicuță), Eugen Caminschi (chitară), Florin Ochescu (chitară) și Gelu Ionescu (clape). Ulterior acestui proiect s-au mai alăturat Raul Kusak (Hammond), Mugurel „Deacă” Diaconescu (chitară bas, voce) și Lucian „Clopo” Cioargă (tobe). Pentru 2018, OXIGEN își propune să lanseze un prim album în toamnă, care va conține atât piese acustice cât și piese din registrul electric power blues, proiect ce a debutat deja cu o primă piesă pe radio și internet – Ultima Țigară.

În concerte, OXIGEN a păstrat, așa cum a obișnuit de fiecare dată publicul, un repertoriu ce include pe langă piesele proprii și cover-uri ale marilor hit-uri de gen semnate Eric Clapton,Robert Johnson, Allman Brothers, etc. Formația a susținut un concert deosebit la București în data de 9 februarie la Fratelli, unde a evoluat în deschiderea trupei scoțiene King King.

Componența actuală a formației OXIGEN este: Bogdan Bogy Nagy (voce, muzicuța), Eugen Caminschi (chitară), Gelu Ionescu (clape, voce), Mugurel „Deacă” Diaconescu (chitară bas, voce) și Lucian „Clopo” Cioargă (tobe).

Cea de-a doua ediție a festivalului de blues care va avea loc la Brezoi, în județul Vâlcea, le promite melomanilor dinm întreaga țară un eveniment deosebit, într-un oraș de munte, cu un peisaj de-ți taie răsuflarea și aer curat de respirat.


Printre artiștii care vor fi prezenți la ediția din acest an a festivalului se numără Louis King “The King of the Rockabilly Blues”. Artistul australian a reușit să intre în topuri încă de la lansarea primului său album în 1996, căștigând tot în același an, premiul pentru cel mai bun artist în cadrul festivalului Australian Blues Music Awards. Artistul a avut onoarea să cânte de-a lungul carierei sale cu artiști desăvârșiți precum BB King, Buddy Guy, Jimmy Vaughan (fratele chitaristului Stevie Ray Vaughan) sau Screaming J. Hawkings. Stilul său original de a compune piese ce combină Rockabilly, Rock’n’Roll si Blues, a fost remarcat de publicații precum “Rolling Stone Magazine” sau “biblia” Blues-ului American, “Blues Review”. De-a lungul anilor, artistul a concertat atât în Australia, cât și în Europa, în cadrul unor festivaluri de Blues si Rockabilly renumite ca: “Great British Blues Festival”- UK, “Kwadedame Blues Festival” – Olanda sau “Screaming Festiva”l – Spania. Începutul anului 2017 îl surprinde interpretând muzica sa inconfundabilă în SUA, la renumitul festival “Viva Las Vegas”, urmat de un turneu internațional care a celebrat 20 de ani de carieră.

Un alt nume de neratat la acest eveniment este Jackie Venson, cea care a lansat în 2014 albumul de debut The Light In Me, pentru ca în 2016 să apară discul în concert Live At Strange Brew. Pe afișul festivalului se află și cântăreața canadiană Layla Zoe care a lansat până în acest moment 10 albume.

Organizatorii Open Air Blues Festival Brezoi – Vâlcea sunt Asociația Mentor Rock din Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Primăria Brezoi și Aby Stage Bar din Râmnicu Vâlcea. Festivalul va avea loc în perioada 19 – 22 iulie cu intrarea liberă și cu un loc special amenajat pentru corturi și rulote! Gazda festivalului este Mike Godoroja, artist și promotor radio/tv. Printre celelalte nume anunțate pentru acest an se numără
Alex Calancea Band (Rep. Moldova), Khalif Wailin’ Walter (USA), Marius Mihalache & Mike Godoroja & Blue Spirit (România), Jørg – we call it blues (Germania), Marcian Petrescu & Trenul De Noapte (România), The Mysteries Five (Anglia), Hot Leeks (România), Straight From The Bottle (România) Johnny Mitrache & The Well-Known Boys (Franța -România), CEAȚA BLUE (România), Sorina Enea & Friends (România), Ride on Band (România) , Andrei Cerbu. &The Crossroad (România) și The Southern Cockroaches + brothers & sisters (România).

Foto: Alin Zelenco

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.