Toată lumea mănâncă verde. Care sunt „bombele de prospețime” perfecte primăvara pentru...

Toată lumea mănâncă verde. Care sunt „bombele de prospețime” perfecte primăvara pentru organism

0
DISTRIBUIȚI

Venirea primăverii aduce şi o schimbare în alimentaţia noastră. Martie, aprilie şi mai sunt lunile în care în dieta noastră îşi fac loc din ce în ce mai des verdeţurile specifice acestui anotimp. Salata verde, ridichile, ceapa verde şi spanacul sunt adevărate bombe de sănătate. Delicioase şi prezente pe mesele tuturor românilor, cele patru alimente aduc organismului nutrienţi esenţiali în menţinerea stării de sănătate. Aşadar, dacă vă simţiţi slăbiţi sau dacă aveţi dificultăţi de concentrare, este posibil să aveţi o carenţă de vitamine în organism.

Specialiştii în nutriţie ne dau undă verde atunci când vine vorba de consumul alimentelor verzi de sezon. Ceapa verde, spanacul, ridichile şi salata verde ne refac rezervele de antioxidanţi consumate în timpul iernii şi ne ajută să combatem anemia, astenia de primăvară şi chiar depresia, care afectează din ce în ce mai mulţi oameni. Verdeţurile de primăvară ajută şi la purificarea organismului şi la eliminarea toxinelor acumulate pe durata lunilor de iarnă. Şi pentru că mulţi dintre noi aşteptăm venirea primăverii şi pentru a da câteva kilograme jos, este bine să ştiţi că delicioasele alimente verzi ajută şi la eliminarea greutăţii în exces, accelerând procesul de ardere a grăsimilor fără a ne afecta sănătatea. Mai jos, vă prezentăm detaliat beneficiile alimentelor verzi, vedetele fiecărei primăveri.

Salata verde, diureticul din farfurie

Recunoscută pentru conţinutul ridicat de beta-caroten şi vitamina C, salata verde este un excelent diuretic. Graţie conţinutului ridicat de fibre, aceasta ameliorează problemele digestive. Aceeaşi salată verde care este adesea consumată lângă piure şi friptură sau în sandvişuri ca şi ornament ne apără şi de cancer, având un conţinut ridicat de antiodidanţi.


Cu toţii ştim că partea cea mai gustoasă din salată este cea din mijloc, care este de un verde crud, combinat cu tije albe. Însă, în spatele gustului bun se ascund şi adevărate beneficii pentru sănătate, tijele albe fiind bogate în latex alb, care are un excelent efect sedativ.

Spanacul, aliatul ochilor sănătoşi

Fier, acid folic şi calciu – iată doar câteva din elementele nutritive conţinute de spanac. Cu toţii ştim că acesta este o sursă excelentă de fier şi că le este recomandat tuturor celor care au simptome specifice anemiei. Însă, specialiştii în nutriţie atrag atenţia că toţi cei care consumă fier pentru a contracara simptomele anemiei trebuie să folosească şi alte surse de fier, întrucât absorbţia din spanac este relativ scăzută. Vestea bună este însă că deliciosul aliment are un conţinut ridicat de luteină fiind un aliat excelent în menţinerea unei vederi optime, ferindu-ne de boli precum cataracta, care afectează cu precădere persoanele vârstnice.

Ridichea

Este recomandată pentru proprietăţile excelente legate de protejarea organismului de cancer. Ridichea are un conţinut ridicat de antioxidanţi, care nu doar că ne apără de boli, dar ne ajută şi să ne menţinem tineri şi energici mai mult timp. Graţie conţinutului ridicat de vitamina C, B şi fosfor şi zinc, ridichile le sunt recomandate şi celor care au ten sensibil, ajutând la purificarea chipului nostru şi la corectarea dezechilibrelor din organism. Delicioasele ridichi ar trebui să fie nelipsite din dieta tuturor celor care ţin dietă şi vor să slăbească, având un conţinut caloric scăzut şi un conţinut ridicat de apă.

Ceapa verde

Este posibil ca din cauza mirosului persistent care ne rămâne în cavitatea bucală după ce o consumăm, ceapa verde să nu se afle în topul alimentelor pe care alegem să le consumăm vara. Specialiştii în nutriţie atrag însă atenţia că acest lucru este greşit, această legumă având excelente efectie diuretice, antialergice, şi de reglare a nivelului glicemiei în organism. Inconvenientul mirosului devine unul extre de mic în faţa listei de nutrienţi prezenţi în ceapă. Pe scurt, ceapa verde este bogată în vitamina C, vitamina E, vitamina B, acid folic, fibre, vitamina B6, magneziu, potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod şi cupru. Ceapa verde le este recomandată şi celor care au afecţiuni dermatologice, având un puternice efect detoxifiant.

Sursa foto: Freepik

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.