Trei consilieri locali, „săriți din schemă” la ședința în timpul căreia s-au...

Trei consilieri locali, „săriți din schemă” la ședința în timpul căreia s-au votat noii membri ai consiliului de administrație ai Societății de Transport Public Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul de Administrație al Societății de Transport Public Timișoara are, începând de ieri, noi membri. Aceștia au fost numiți în timpul unei ședințe a Adunării Generale a Acționarilor a STPT, la care trei consilieri locali PSD nu au fost invitați. Este vorba de Dan Idolu, Ioan Mateescu și Lucian Taropa. De altfel, Dan Idolu i-a bătut obrazul primarului Robu pentru această „scăpare”, astăzi, în ședința de consiliu local, când pe masa aleșilor a stat un proiect de hotărâre privind „Hotărârea Adunării Generale a Acționarilor la Societatea de Transport Public Timișoara S.A. nr. 6/21.05.2018”.

„Ieri, știți că s-a făcut fără convocarea legală, după legea 31, după statutul societății? Știți că au fost două ședințe AGA ieri? Cred că nu știți. S-a votat un nou consiliu de administrație. Sunt toți oameni din PNL, sau aproape toți. De ce trebuia să fie un grup discret care să facă asta? De ce eu nu am fost invitat? Ședința a fost convocată la ora 10.00, ieri, cu scopul aprobării unor situații financiare. Dar în timpul ședinței se hotărăsc ei să mai facă o ședință după, pentru votarea membrilor consiliului de administrație. Voiam să atrag atenția că este anormal ce se întâmplă. Nu este în regulă. Haideți să fim mai serioși. Eu, Mateescu și Taropa nu am primit niciun e-mail, nu am fost convocați”, a declarat Dan Idolu.

În timpul ședinței, după ce a solicitat informații suplimentare, Nicolae Robu a ținut să precizeze că, de fapt, ședințele ar fi fost anunțate încă din data de 17 aprilie, dar pe site-ul STPT, așa că s-ar fi respectat legea.

„Eu nu am știut când au fost anunțate și când domnul consilier Idolu, la începutul ședinței de consiliu local a spus că nu e în regulă, că nu au fost anunțate, l-am crezut.


Ulterior, mi s-a arătat că pe site-ul RATT au fost anunțate cele două AGA încă din 17 aprilie. Deci totul s-a întâmplat conform legii. La ședințele AGA de ieri s-a aprobat la prima bilanțul, cred, iar la a doua, constatându-se că mandatele membrilor consiliului de administrație sunt expirate, s-a numit un consiliu de administrație interimar. La Registrul Comerțului scrie foarte limpede când au expirat mandatele membrilor consiliului de administrație. Doi membri, Chiș Culiță și domnul Goia, mai au mandat până în 29 mai. Era o urgență, trebuia să se rezolve problema”, a explicat Nicolae Robu, presei.

În ceea ce privește componența Consiliului de Administrație temporar al STPT începând cu data de 22 mai, din proiectul de hotărâte votat astăzi de aleșii locali aflăm că acesta este format din Ioan Goia – directorul STPT, Culiță Chiș – șeful Direcției Edilitare din Primăria Timișoara, Nicolae Bitea – consilier județean PNL, Ligius Cosmin Buboi – vicepreședinte PNL Timiș, Stănușoiu Avram – fost președinte PNL Sânnicolau Mare, Arsenie Jurița, Alexandru Mateuț – președinte executiv organizația de studenți a PNL Timiș, Sorin Supuran – vicepreședinte PNL Timiș și Cătălin Iapă – consilierul personalul al lui Nicolae Robu.

Interesant este faptul că Nicolae Bitea a fost demis din postul de director adjunct al STPT, iar în acest moment se află în litigiu cu societatea, însă Nicolae Robu consideră că nu este nicio problemă. „Nu este niciun conflict de interese. Instanța își va vedea de judecată și el e membru în consiliul de administrație respectând toate cerințele legale. Nu e nimic în neregulă”, a precizat primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.