Un bărbat acuză că a fost bătut și abuzat de polițiștii de...

Un bărbat acuză că a fost bătut și abuzat de polițiștii de la TF după ce i-a filmat pe peronul Gării de Nord din Timișoara. Vezi imaginile cu momentul în care agenții află că au fost înregistrați VIDEO UPDATE Reacția Poliției

8
DISTRIBUIȚI

Un bărbat acuză faptul că, azi noapte, a fost bătut  de polițiștii de la Transporturi Feroviare din Gara de Nord Timișoara după ce i-a filmat pe peron. Drăgoi Simon Petru, 37 ani, din Timișoara, a povestit  pentru PRESSALERT.ro că ”aseară, la 23,56, eram pe peronul Gării de Nord din Timișoara și așteptam trenul care dinspre Lugoj. La un moment dat am auzit țipete – erau doi polițiști care veneau cu o doamnă și un domn. Îi aduceau forțat spre post. Femeia țipa și zicea că de ce o luat-o că nu a făcut nimic. În momentul respectiv, am scos telefonul și am început să filmez”.

Pe imagini se vede cum doi agenți escortează două persoane, iar când ajung în dreptul timișoreanului acesta îi întreabă ”bună seara. Ce s-a întâmplat?”. Bărbatul este la o distanță de câțiva metri și nu încurca acțiunea oamenilor legii. Unul dintre polițiști se îndreaptă spre el și îl întreabă dacă-l filmează. Când i se confirmă, agentul comentează ”foarte tare. Buletin ai la dumneata?”, iar colegul său întreabă ”dar ce ești formator de opinie?”. Întrebat de ce să-i prezinte buletinul, agentul îi răspunde ”de tot. Că vreau să văd cu cine stau de vorbă, cine mă filmează”.


După ce primește cartea de identitate, polițistul a continuat să-l întrebe de ce îl filmează și i-a cerut să meargă în postul de poliție.

”Am oprit fiilmarea și am vrut să sun la 112. Mi-a smuls telefonul când am încercat să sun la 112și mi-a închis apelul. Mi-a aruncat telefonul pe holul postului.M-a apucat de bluză, de umărul stâng și cu celălalt coleg m-au luat pe sus. După ce m-au aruncat cu forța înăuntru. Au început să mă lovească cu palmele și pumnii în cap și peste față.  M-au întrebat că de când îmi permit să îi filmez pe ei. I-am rugat să îmi dea telefonul să sun un avocat sau familia. Mi-au spus că nu mi-l dau până nu termină. Dacă mai solicit telefonul mi-au spus că îmi pun cătușe. Mi-au făcut percheziție corporală. Un polițist mă filma cu telefonul lui și celălalt se amuza. Mi-au spus să mă descalț și după să mă încalț că miroase. Mi-au luat telefonul și portofelul și au plecat în alt birou. Mi-au luat din portofel 500 lei. După au venit, mi-au cerut din nou să scot portofelul. Mi-au scos cardurile, inclusiv cel bancar, și le-au făcut poze. În jurul orei 3 a venit cu mai multe hârtii pentru o amendă de 1.000 lei – una că am refuzat să mă legitimez și să intru în post și pentru alta pentru atitudine. Le-am spus că refuz să iau la cunoștință și au spus că îmi trimit amenda prin poștă. Mi-au dat telefonul înapoi, dar era crăpat”.

Până la ora redactării acestui material, nu avem un punct de vedere al Poliției Transporturi Feroviare Timișoara, deși l-am solicitat.

UPDATE 1 După publicarea înregistrării de către PRESSALERT.ro, Poliția Timiș a anunțat începerea unei anchete. ”S-au declanșat verificări interne la finalizarea cărora vor fi dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat Aurora Voicilă, purtătorul de cuvânt al Poliției Timiș.

8 COMENTARII

  1. acum sincer, bine i-au facut! acu ceva saptamani am oprit la un accident si erau o gramada de gura casca cu telefoanele mobile sa inregistreze sau poate chiar sa faca life-uri! a devenit o moda sa filmam politisti in actiune, functionari, accidente etc. dar pun pariu ca domnul acesta, daca treceau asa niste interlopi nu avea curajul sa ii filmeze (ca pentru ei nu prea exista lege si il calcau putin in picioare). dar daca esti politist, jandarm, pompier etc poti sa fii filmat si intrebat asa de catre un chibitz: scopul si durata actiunii, etc…

    • Nu vad nicio problema cu filmatul, de ce ar fi un politist deranjat de asa ceva, ca doar nu face ceva de care sa ii fie rusine.
      Faptul ca sunt si intrebati despre detalii referitoare la fapta poate fi intr-adevar deranjant, dar pot ignora lesne acest lucru, atat timp cat nu exista jigniri la adresa lor, caz in care apare ultrajul.

  2. Oh da.Saracu` abuzat. Numai drepturi avem dar nu si obligatii,asa e? In UE te bateau de te cacai pe tine si mai stateai si peste noapte la mititica.De ce?Pentru obstructionarea actiunilor politiei. Civilizatia inseamna si drepturi.Dar dreptul tau se termina unde incepe dreptul meu. Asa functioneaza.Dar, numai in Romania orice pierde vara cu un telefon se simte Sergiu Nicolaescu si mare justitiar.

  3. Se duce dracu si politia!!! toti flausatii „au dreptul” sa filmeze ce vor,cand vor si pe cine vor invocand tot felul de motive! Agentul din imagine este unul dintre cei mai buni din gara de nord, pe tura lui de serviciu fiind curatenie, fara boschetari,hoti si tigani! Nu cunosc cine este acest „haiduc” cu aere se cameraman insa corect ar fi fost sa filmeze un abuz ce ar fi avut legatura cu persoana lui, nu sa faca spectacol si video pe un subiect cu care el nu avea vreo legatura. Ii sugerez „victimei” sa incerce asta in Ungaria si Austria nu mai departe si sa suporte repercursiunile unei astfel de fapte.
    Sefii au sa „demareze” anchete, vor emite comunicate de presa insa nu vor rezolva vreodata problemele cu care se confrunta cei din strada pentru a-si putea face meseria fara astfel de evenimente!

  4. Asta ii un frustrat de taximetrist care a fost oprit de poliție în fata mea și a sărit pe scaunul din dreapta și le spunea polițiștilor că nu el a condus și a sunat la 112 că este abuzat de poliție.Si atunci flutura telefonul și îi filma pe polițiști sperând că îi intimidează dar nu a reușit, și-a luat-o.

  5. Il cunosc pe polițist.nu este asa cum il descrie vedeta de cinema care a filmat acțiunea. După ce la sfidat pe polițist luîndu-l la mișto.a zis ca acuma e momentul sa filmeze .merita sa fie sancționat..acesta refuzînd .e normal ca trebuia identificat .i-ar cu mijloacele din dotare care le au .persoana in cauza se invită. sau se aduce la postul de poliție ptr. Identificare..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.