Un concept inedit de divertisment şi cultură. A doua ediție a Festivalului...

Un concept inedit de divertisment şi cultură. A doua ediție a Festivalului Internațional de Zmeie, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Timişoara devine locul unde se desfășoară una dintre cele mai interesante acţiuni care aduce la un loc literatura, artele vizuale, divertismentul, ştiinţa zborurilor şi înălţarea zmeielor. Capitala Banatului găzduiește în aceste zile, până pe 2 iunie, cea mai mare expoziţie de zmeie de artă din Europa, o întâlnire memorabilă cu unul dintre cei mai valoroși scriitori ruși contemporani, Mihail Șișkin, Ateliere de zmeie, demonstrații de zmeie, workshopuri de construcție de zmeie, toate reunite în Festivalul Internaţional de Zmeie Timişoara. Cea de-a doua ediție a acestuia are loc la Aeroportul Aviaţiei Utilitare (Cioca), Timișoara, Calea Torontalului, la kilometrul 3.

Organizatorii acestui festival – Asociația Culturală Skyline și Fundația Herczeg – au pregătit un concept cultural complex, astfel încât Festivalul Internațional de Zmeie de la Timișoara este primul festival din lume care adună laolaltă literatura, artele vizuale, divertismenul, știința zborului şi înălțarea zmeielor.


Festivalul se bucură de o participare de cel mai înalt nivel. Cea de-a doua ediție aduce în orașul de pe malul Begăi 25 de creatori și mânuitori de zmeie foarte cunoscuți în lumea întreagă.

Evenimentul se va desfăşura pe mai multe paliere. Pe de o parte, este vorba despre prezenţa a 25 de personalităţi din lumea creatorilor şi mânuitorilor de zmeie, care își vor înălța lucrările în cele două zile de festival. Pe de altă parte putem vorbi de cea mai mare expoziţie de zmeie de artă din Europa Timişoara Art Kites, care reuneşte 53 de artiști plastici români, maghiari şi unul japonez. Vernisajul acestei expoziţii va avea loc în 31 mai la ora 19.00, în holul Universităţii de Vest.

De asemenea, pe parcursul a trei zile, traineri internaționali vor avea ateliere de creație de zmeie în patru școli din Timișoara.

Un moment special și emoționant al acestui festival îl va reprezenta înălțarea unui zmeu pictat de 11 deținuți de la Penitenciarul Timișoara. Ideea sub care se va derula acest moment – se va consuma în data de 1 iunie, între orele 12.00 și 14.00, şi este intitulată „Zbor pentru vise”, datorată artistei vizuale Livia Mateiaș.

Invitatul special al festivalului este scriitorul rus Mihail Șișkin. Acesta va avea un dialog public cu jurnalistul Cristian Pătrășconiu, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara. Evenimentul va avea loc în data de 31 mai, cu începere de la ora 17.00. Detalii în timp real despre acest festival de amploare pot fi obținute de pe pagina de Facebook a evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.