Timișoara este în topul destinațiilor românești pentru turiștii străini. Care este cel...

Timișoara este în topul destinațiilor românești pentru turiștii străini. Care este cel mai important motiv

0
DISTRIBUIȚI

Existenţa aeroportului de la Timişoara şi a legăturilor aeriene bune cu alte oraşe menţine oraşul de pe Bega în topul căutărilor turistice de destinaţii interne.

Un studiu realizat de Facultatea de Sociologie din Timişoara în rândul vizitatorilor străini obişnuiţi cu alte standarde atunci când vine vorba despre vizitarea unui oraş a scos la iveală o grămadă de deficienţe pe care un turist le descoperă când trece prin capitala Banatului.


De la lipsa toaletelor publice, la lipsa de educaţie şi curăţenie a taximetriştilor sau transportul public prost, deficienţele constatate necesită multă muncă pentru a fi remediate. Totuşi, patrimoniul arhitectonic bogat atrage şi turişti români, se pare mai puţin pretenţioşi decât colegii lor străini. Conform celor de la momondo.ro, cea mai solicitată destinaţie internă este, suprinzător nu Sibiul sau Oradea, de exemplu, oraşe „ridicate” puternic în faţă în ultimii ani, ci Clujul. Pe locul doi ar fi Bucureştiul, iar clasamentul este completat de Constanţa, Timişoara şi Iaşi.

Reprezentanții site-ului spun că la reuşita Timişoarei ca destinaţie turistică a contribuit şi existenţa unor legături aeriene bune. „Când vine vorba de destinațiile interne, cei mai mulți români zboară către Cluj, iar evenimentele artistice internaționale care au loc acolo pe timp de vară pot fi una dintre principalele atracții”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul Momondo în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.