Un tânăr din vestul țării, deținător al licenței pentru marca ”Părintele Arsenie...

Un tânăr din vestul țării, deținător al licenței pentru marca ”Părintele Arsenie Boca”, a iscat un scandal uriaș. Schimbare majoră în comerțul cu icoane și magneți cu chipul sfântului Ardealului

0
DISTRIBUIȚI

arsenie boca

Scandal fără precedent iscat de un tânăr din vestul țării. Gheorghe Emanuel Daniel, în vârstă de 24 de ani, din Arad, susține că deține licența pe România pentru marca înregistrată “Părintele Arsenie Boca”. În ultimele opt luni, tânărul a trimis sute de scrisori la firme din întreaga țară, dar și la Mănăstirea Prislop, prin care le informează că vând icoane și cărți cu numele și imaginea duhovnicului în mod nelegal.

Tănârul din Arad spune că marca “Părintele Arsenie Boca” a fost înregistrată anul trecut la Oficiul European de Proprietate Intelectuală de către o firmă cu sediul în Marea Britanie – Aditional Worldwide Care Services Ltd, iar Gheorghe Emanuel Daniel este singurul din România care a primit licența de folosire a drepturilor.

“Au fost trimise notificări din partea companiei englezești la sute de firme din țară, prin care se stipulează că eu sunt licențiat în România. Notificările sunt trimise de șapte, opt luni, au fost sute de firme înștiințate, o grămadă de mănăstiri, inclusiv Mănăstirea Prislop. Există un dosar penal în curs de anchetă”, ne-a declarat Gheorghe Emanuel Daniel.

Tânărul din Arad a mai declarat că au fost depuse mai multe plângeri, în ultimele opt luni, împotriva producătorilor de obiecte de cult, dar și a punctelor de lucru din localități.

“Sunt foarte fericit să aud că purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române a declarat că licența deținută este legală, dar este deținută nefiresc. Nu cred că poate fi vorba de ceva firesc sau nefiresc atunci când vine vorba de lege. La Arad, la Parchet, s-au făcut plângeri împotriva anumitor firme care sunt producătorii, de fapt, iar ulterior, Poliția Economică m-a rugat să depun o plângere inclusiv pentru punctele de lucru din Arad. Cumva, toată lumea va trebui să facă plângere pentru fiecare punct de lucru. Este o birocrație. Am depus plângeri peste tot: Poliție, DIICOT, Parchet, de acum jumătate de an sunt depuse plângerile. Compania englezească urmează să depună și la DNA alte plângeri.


Opt luni am încercat toate căile diplomatice posibile și nu am avut pe cine licenția, pentru că nimeni nu a crezut pe cuvânt că se poate așa ceva. Nu cred în legea care există și lucrează foarte multe, așa cum scrie și în plângerea făcută astăzi la Parchet, prin firme fantomă, nu știi unde să-i găsești”, a mai afirmat Gheorghe Emanuel Daniel.

Firma cu sediul în Marea Britanie care deține drepturile de proprietate intelectuală pentru marca “Părintele Arsenie Boca” a trimis un comunicat de presă în care precizează că a oferit licențele gratuit și solicită “doar transparență în afaceri”.

“Ne pare rău să realizăm că nimeni nu înțelege lucrurile elementare legate de proprietatea intelectuală și de mărcile de comerț, ba mai mult, observ că și cei din mass-media promovează părerile personale a unor entități, fără pregătire sau cu studii medii, persoane care omit faptul că licențele le-am oferit gratuit și cerem în esență doar transparență în afaceri și plata taxelor către stat, lucru neobișnuit în România, așa cum am specificat și în plângerea penală formulată. Țin să anunț opinia publică că “Padre Pio” (trade mark) este cel mai popular sfânt catolic, canonizat ,”cu acte în regulă“ din lume, ale căror drepturi de marcă comercială sunt deținute de câteva zeci de companii private fără apartenență bisericească. Aceste companii împart această marcă pe diferite țări și/sau clase Nisa. Menționez că este o practică comercială legală, practicată, acceptată la nivel mondial, nicidecum nu se poate vorbi despre rea intenție sau rea credință. Asta este practica legală, asigură transparență, cum nu se întâmplă în prezent, după cum reiese și din plângerea penală pe care am formulat-o. Vă rog să verificați pe site-ul European Intelectual Property Office marca comercială “Padre Pio“. Doresc să mulțumesc prin prezenta tuturor persoanelor și ONG -urilor, atât din țară cât și din străinătate, care ne-au ajutat în activitatea noastră, dezinteresați material, interesați doar de aflarea și prezentarea adevarului, curajoși mulți dintre ei riscându-și astfel confortul financiar și social”, arată reprezentanții Aditional Worldwide Care Services Ltd.

Zeci de icoane şi cărţi cu Arsenie Boca au fost confiscate dintr-un magazin din Arad, marţi, după ce Gheorghe Emanuel Daniel, care deţine în România marca „Părintele Arsenie Boca” a făcut o sesizare la Poliție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.