USR Timiș îi solicită primarului Robu să nu mai țină blocat postul...

USR Timiș îi solicită primarului Robu să nu mai țină blocat postul de șef al Poliției Locale Timișoara: „Un comportament de tip Liviu Dragnea”

0
DISTRIBUIȚI

USR Timiș consideră că prezența în fruntea Poliției Locale Timișoara a lui Dorel Cojan este „inutilă”, în condițiile în care Nicolae Robu a declarat, duminică, că el este șeful instituției și dă ordine. Afirmațiile au fost făcute în timpul conflictului cu membri USR, cu care primarul s-a întâlnit pe str. Alba Iulia în timp ce strângeau semnături pentru campania „Fără penali în funcții publice”.

Astfel, USR Timiș solicită organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de șef al Poliției Locale Timișoara, Nicolae Robu ținând blocat acest post după ce a recurs la varianta prelungirii interimatului.

„USR Timișoara consideră că atitudinea obedientă manifestată, duminică, de Poliţia Locală în fața primarului Nicolae Robu face inutilă prezența în fruntea acestei instituții a domnului Dorel Cojan. Cum domnul Robu nu manifestă nicio reținere în a se prezenta pe sine drept șef peste Poliția Locală, solicităm – pentru preîntâmpinarea unor abuzuri similare și pentru a evita transformarea Poliției Locale într-un instrument aflat total la discreția edilului Nicolae Robu – organizarea cu celeritate, într-o manieră corectă și transparentă, a unui concurs pentru ocuparea postului de șef al Poliției Locale Timișoara.


Felul în care edilul Timișoarei ține blocate de mai bine de 4 ani de zile mai multe posturi de conducere din Primăria Timișoara, recurgând la varianta prelungirii perpetue a unui interimat, este inacceptabil. Acest mod de a acționa, devenit deja obișnuință pentru domnul Robu, reprezintă o modalitate de plasare a acestor poziții sub un evident control politic, situație care îi permite edilului-șef să exercite presiuni situate la limita legalității”, scrie în comunicatul de presă al USR Timiș.

De asemenea, USR Timiș consideră că Nicolae Robu a „inventat” reguli și instrumente de reglementare bazate pe „restricții decise subiectiv și impuse unor comisii din subordine”, astfel că ar multiplica la nivel local „un comportament de tip Liviu Dragnea”.

„Uniunea Salvați România consideră că astfel de practici de exercitare abuzivă a controlului politic, inclusiv cu scopul de intimidare a funcționarilor publici, trebuie să înceteze imediat. De altfel, USR a încercat recent, printr-o propunere legislativă inițiată chiar de subsemnatul, să modifice Statutul funcționarilor publici astfel încât să nu mai fie posibilă această perpetuare la infinit a interimatelor în ocuparea funcțiilor publice. Respingerea acestei propuneri de către actuala majoritate politică PSD-ALDE a lăsat deschisă exact acea portiță legislativă de care se dovedește că au imperioasă nevoie anumiți edili pentru a-și exercita mai bine mecanismele de control politic asupra funcționarilor publici”, spune senatorul USR Nicu Fălcoi.

În final, USR Timiș îi solicită primarului Robu să îl demită „de urgență” pe șeful Poliției Locale Timișoara, Dorel Cojan, și să organizeze „cu celeritate, corect și transparent”, concursuri pentru ocuparea postului, precum și pentru celelalte posturi interimare de conducere din administrația locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.