Ripensia Timișoara, salvată matematic după un succes smuls în extremis cu UTA....

Ripensia Timișoara, salvată matematic după un succes smuls în extremis cu UTA. S-au marcat cinci goluri la Șiria

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Ripensia / Facebook

Victorie importantă pentru roș-galbenii pregătiți de Ciprian Urican. FC Ripensia a scăpat de ultimele emoții ale finalului de sezon după ce s-a impus în prelungiri chiar pe terenul lui UTA. Scorul final, 3-2, a fost stabilit de atacantul Cătălin Bădăuță. Arădenii au deschis scorul, dar au fost ”răsturnați” înainte de pauză în duelul vestic al etapei.

Cei câțiva fani ripensiști nu au avut probleme să ocupe micuțul sector destinat oaspeților pe ”Otto Greffner”, nu au fost oricum mulți fani gazdă la joc în condițiile unui sezon dezamăgitor pentru UTA.


Chiar și așa, gazdele păreau să aibă prima șansă după ce Darius Buia a deschis scorul în minutul 7. Mijlocașul a profitat de respingerea lui Rădulescu. ”Ripi” a revenit însă pe tabelă după jumătate de oră. Atunci când Mediop a profitat de eroarea lui Burlă și l-a servit pe Andrei Dumiter. Peste doar un minut Adrian Ungureanu face 2-1 pentru oaspeți, cu un voleu din interiorul careului.

Cu cinci minute înainte de final UTA a egalat prin Dorin Toma, care a înscris din unghi închis. Se părea că partida se îndreaptă spre o remiză, dar în prelungiri ofensiva Ripensiei a dat lovitura. O nouă greșeală în minutul 90+2, a lui Roșa acum, a fost fructificată de același Mediop, care a șutat însă în barajul lui Bodea, dar balonul a sărit la Bădăuță. Atacantul intrat în repriza secundă nu a iertat din marginea careului.

Prin acest succes ”Ripi” acumulează 45 de puncte după 35 de runde și nu mai poate fi ajunsă de grupările aflate în zona retrogradării. Echipa din ”Ciarda Roșie” a depășit totodată UTA în clasament, grupare care are un punct mai puțin.

UTA Arad: Bodea – Polgar (81 Sorato), Mih. Roşca, Al. Manea (cpt.), Burlă – Jorza, I. Tănase – Buia (67 A. Iuga), Petra, Hlistei – D. Popa (56 D. Toma). Antrenor: Ionuţ Popa

Ripensia Timișoara: I. Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Apro, M. Toma (60 Bocşan), C. Toma – Stoi, Laur. Tudor (81 Burdeţ) – Mediop, Ad. Ungureanu, Golda – Dumiter (71 Bădăuţă). Antrenor: Ciprian Urican.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.