Zeci de bicicliști din Timișoara, protest pe strada Popa Șapcă FOTO

Zeci de bicicliști din Timișoara, protest pe strada Popa Șapcă FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Zeci de iubitori ai mersului pe două roți s-au adunat, în această seară, de ziua primarului Nicolae Robu, pentru a protesta pe str. Popa Șapcă, pentru că nu au fost realizate piste de biciclete.

Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că Nicolae Robu a promis, în urmă cu doi ani, că la finalul lucrărilor de modernizare a străzii Popa Șapcă, vor fi realizate astfel de piste. În realitate, bicicliștii au constatat că trebuie să împartă un trotuar de cel mult doi metri cu pietonii. Pe unele porțiuni, după intersecția cu strada Aristide Demetriade, spre Calea Lipovei, trotuarul devine chiar mai îngust.

Manifestanții care s-au adunat pe str. Popa Șapcă nu au scandat nimic, însă s-au plimbat de mai multe ori atât pe carosabil, dar și pe carosabil, pentru a testa spațiul respectiv, timp în care au claxonat. Li s-au alăturat iubitorilor mersului pe două roți și pietoni.

„Considerăm că ar fi fost normal să avem și noi mai multă infrastructură, mai ales că s-a promis acum doi ani, când s-a început acest proiect, că o să fie piste de biciclete. Putea domnul primar să spună că nu o să avem, pentru că mă gândesc că știa de la începutul proiectului care este spațiul. Ar fi fost bine dacă era o pistă dedicată, chiar pe carosabil, undeva la nivelul carosabilului, este periculos și pentru pietoni să circule cu bicicliștii. Eu, ca pieton, sincer, sunt deranjat când mă întâlnescu cu bicicliștii pe trotuar”, a explicat Horia Bărbuș.

De asemenea, Alin Jurj, un alt timișorean prezent la protestul „Bicicliști pe Popa Șapcă”, anunțat pe Facebook, a afirmat că „iar nu avem spațiile noastre pe care să ne deplasăm fără să trebuiască să ocolim pietonii. Nu este loc, asta cică ar trebui să fie pistă de biciclete, pe care să o împărțim cu pietonii. Nu știu cum o să ne descurcăm în același spațiu și bicicliștii și pietonii. Nu este în regulă. Cred că ar fi trebuit să avem pistă pe stradă, ca-n țările civilizate. Eu zic că era spațiu, o jumătate de metru pe fiecare sens se putea face doar pentru biciclete”.

Deși lucrările de modernizare au fost finalizate, iar marcajele trasate, pe strada Popa Șapcă nu se circulă încă, asta pentru că se așteaptă momentul inaugurării cu surle și trâmbițe. Nicolae Robu anunța că, cel mai probabil, acest lucru se va realiza mâine. Astfel, mai mulți polițiști locali păzesc strada, pentru ca niciun șofer să nu intre. Totuși, în această seară, câțiva șoferi cu numere din alte județe, au reușit să intre pe stradă, prin sensul giratoriu de la Punctele Cardinale.

Valoarea lucrărilor la strada Popa Șapcă se ridică la peste 6,5 milioane de euro și au presupus lărgirea la patru benzi a străzii. De asemenea, au fost refăcute trotuarele, iar vechiul pod a fost înlocuit. Însă, primarul Robu se pregătește să inaugureze o nouă intersecție de râsul lumii. În aceste zile, muncitorii au realizat marcajele rutiere care, la intersecția străzilor Popa Șapcă și Demetriade, sunt identice cu cele de la Pasajul Jiul, care au stârnit numeroase discuții, dar și amuzament, anul trecut.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.