ACS Poli a făcut primele transferuri pentru Liga a II-a. Doi sârbi...

ACS Poli a făcut primele transferuri pentru Liga a II-a. Doi sârbi din ligile inferioare au semnat pe perioade lungi de timp

0
DISTRIBUIȚI
Igor Basic (stânga)

Pe lângă câteva nume noi în pregătiri, ACS Poli a anunțat azi și două certitudini la capitolul transferuri. Sârbii Igor Basic și Andrej Mrkela au semnat pe trei, respectiv doi ani, cu bănățenii retrogradați din prima ligă. Primul e fundaș central și a evoluat din toamna lui 2016 la Național Sebiș, în C, cel de-al doilea vine din eșalonul secund din țara natală, de la FK Bezanija.

Mrkela (26 de ani) a început sezonul 2016-17 la Subotica, în elita sârbă, dar din iarnă a evoluat la Bezanija. În sezonul trecut din ”Prva liga” a marcat patru goluri în 12 apariții. Născut în Olanda, Andrej Mrkela, fost internațional U21, se remarcă prin numărul mare de cluburi bifate, a jucat puțin inclusiv la Steaua Roșie, unde a crescut, dar și în Turcia la Eskisehirspor. El poate evolua atât în banda dreaptă a liniei de mijloc, cât și pe postul de aripă stânga. Tatăl său e Mitar Mrkela, component al naționale Iugoslaviei medaliată cu bronz la JO 1984.

Andrej Mrkela (centru)

Al doilea nume adus la ACS Poli în această vară e cunoscut fanilor din zonă.


În ultimele două sezoane Basic (21 de ani) a jucat însă doar la nivelul eșalonului terț din România, la Sebiș, grupare cu care a ratat promovarea. Fundașul central care se poate lăuda cu juniorat la Partizan ar putea sta pe Bega chiar până în anul 2021.

La antrenamentul de dimineață Ionel Ganea a avut la dispoziție 25 de jucători: Curileac, Smaranda, Străuț, Bocșan, Melinte, Artean, M. Mureșan*, Istvan Bartok*, Bîrnoi, Drăghici, Popovici, Velcotă, Pădurariu, Hăruț, Cochințu, Oprea, Geanimu*, Cojocaru, Contra, Podină, Fridrich, Motreanu, Filip, Pop și Golda. Cu asterix sunt trecuți jucătorii aflați în teste de la alte grupări.

Recurs împotriva a trei jucători

ACS Poli a fost părăsită de mai mulți jucători care s-au îndreptat către comisii în această vară, dar a hotărât să reacționeze în cazul a trei dintre aceștia. Alex Ciucur, Gabriel Vașvari, care tocmai a semnat cu Sepsi, și Alexandru Țigănașu au câștigat la CNSL dreptul de a pleca liberi iar echipa timișoreană rămânea să-și achite datoriile față de fotbaliști. Probabil pentru a câștiga timp bănățenii au făcut recurs la acea decizie și au primit termen data de 3 iulie a.c.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.