ACS Poli, cu noutăți, a dispus de ”întărita” Chișoda în primul test...

ACS Poli, cu noutăți, a dispus de ”întărita” Chișoda în primul test al verii. Ionel Ganea, ca și jucătorii, în ”silenzio stampa” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ACS Poli a avut parte de un adversar ușor în primul amical, unul pe care însă l-a întărit cu proprii jucători. FC Chișoda, echipă din ”Municipiu”, a cedat cu 2-6. Antrenorul Ionel Ganea l-a folosit în acest meci și pe ultimul sosit Joel Ikong, de la Sănătatea Cluj. La final tehnicianul nu a oferit nicio declarație reprezentanților mass-media deoarece se supune aceleiași reguli noi impuse de conducere: de a vorbi doar la conferințele de presă.

ACS Poli a început cu noii sosiți Mădălin Mureșan și Andrej Mrkela. La adversari, în prima parte au evoluat portarul Curileac, dar și jucătorii de câmp Cochințu, L. Oprea, D. Pop, Igor Basic – alt nou venit și Golda, tot de la timișoreni. Cel din urmă avea să și deschidă scorul după doar zece minute, profitând de o eroare a lui Contra. Peste nici cinci minute Bîrnoi a restabilit egalitatea. Iar la pauză scorul era unul sever: 4-1, în urma reușitelor lui Artean, Haruț și Velcotă. La reluare Ionel Ganea a trimis o altă garnitură, din care a făcut parte și Patrick Peter, care în prima repriză a evoluat la oaspeți. Tot la vizitatori au rămas jucătorii timișoreni din prima parte cu excepția goalkeeperului. De această dată Smaranda fiind între buturile Chișodei. Sporin și antrenorul-jucător Alex Rus au fost alte nume cunoscute ale echipei de ligă inferioară. Popovici a făcut 5-1 în minutul 56 și Geanimu, alt testat, cu un șut frumos, a dus scorul la 6-1. Chișoda a mai punctat o dată printr-un jucător al timișorenilor. De această dată Lucian Oprea a finalizat bine iar Golda a ratat finalul fiind accidentat.

La final nu s-au putut afla noi detalii despre planurile divizionarei secunde căci Ionel Ganea nu a putut fi înduplecat să vorbească. Atât antrenorii, cât și jucătorii, se supun noii reguli ”de liniște” impuse de conducere. Înainte de această regulă antrenorii dădeau declarații și pe teren la finele partidelor amicale.

Cât despre Joel Ikong (nume complet: Joel Anchuo Ikong Yuh), cea mai nouă figură din lot, putem sune că acesta e un închizător camerunez în vârstă de 23 de ani care ultima dată a fost prezent în lotul divizionare C Sănătatea Cluj. Sârbii Mrkela și Basic au rămas deocamdată singurii jucători semnați anunțați. În schimb, se pare că Ionel Ganea și-a completat stafful tehnic. Pe lâncă Călin Frunză, antrenor cu portarii, Constantin Niculae, preparator fizic (tatăl lui Marius Niculae), și Emil Szolomajer fac parte din acesta. Cel din urmă, fost goalkeeper la U, a venit (probabil) pentru rolul de ”secund” deși ultima dată s-a ocupat tot de portari, la Șirineasa.

ACS Poli: Contra – Străuț, Melinte, Podină, Mureșan* – Artean, Haruț – Mrkela, Bîrnoi, Velcotă – Drăghici (repriza I); Curileac – Motreanu, Bocșan, Fridrich, Cojocaru* – Geanimu*, Bartok*, Ikong*, P. Peter* – Popovici, Pădurariu (repriza II). Antrenor: Ionel Ganea.

*jucători care nu au contract cu clubul

Birlică: ”Avem nevoie de liniște”

Pentru a aflat mai multe despre ”silenzio stampa” de la ACS Poli l-am contactat pe președintele Radu Birlică. ”Am stabilit o regulă, la conferințele de presă de acum încolo… Nimeni nu are voie. Nu e dur, e o metodă organizatorică, avem conferințe săptămânale… Eu sunt transparent dar am stabilit o regulă. Și FCSB și Craiova au impus-o, oriunde în lume. Până acum a fost așa un fel de dezordine organizată, plecăm la un nou drum avem nevoie de liniște”, ne-a spus Radu Birlică.

Întrebat și de recursul făcut de club la cazurile lui Vașvari, Ciucur și Țigănașu, jucători blocați practic să semneze cu alte echipe deși au câștigat inițial dreptul de a pleca liberi, Birlică a precizat că ”așa a considerat avocatul.


Atâta timp cât mai avem căi de judecată o să le menținem pe toate cu toată lumea…”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.