Nicolae Robu, după retrogradarea lui ACS Poli: ”Unii își doresc poate să...

Nicolae Robu, după retrogradarea lui ACS Poli: ”Unii își doresc poate să se desființeze”. Cum se va decide viitorul fostei grupări de Liga I

1
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Primarul Timișoarei l-a acuzat pe arbitrul Sebastian Colțescu pentru decizia care a dus practic la retrogradarea lui ACS Poli. Nicolae Robu admite însă că în primul rând echipa a picat pe mâna ei. Edilul-șef anunță că în săptămâna ce urmează va avea loc o întâlnire cu oamenii de afaceri care au susținut în ultima vreme echipa pentru a se decide viitorul lui Șeroni și compania.

Nicolae Robu a atacat arbitrajul lui Colțescu la Voluntari, unde un 2-2 între FC Voluntari și Juventus a fost suficient pentru a o trimite pe ACS Poli în B. ”Suntem indignați de ce s-a întâmplat. E inadmisibil ca retrogradarea să fie decisă de un arbitru, în mod clar, de rea-credință. Era la doi pași de fază și nu avea cum să observe că nu a fost vorba nicidecum de dat penalty”, a declarat primarul Timișoarei într-o intervenție la postul DigiSport.

Întrerupt de moderator, Robu s-a corectat: ”Evident putem doar presupune (n.r.


că e de rea-credință). Am avut parte și de alte erori crase de arbitraj. Meciul cu Dinamo de la București, meciul cu Mediașul și multe altele. Am retrogradat în primul rând pe mâna noastră. Că o echipă care bate pe CFR, la București pe Dinamo, nu are voie să intre într-o asemenea groapă de formă ca să nu câștige în ”n”-șpe meciuri”, a mai spus primarul Timișoarei.

Întrebat despre o eventuală contestație la forurile de specialitate, Nicolae Robu a răspuns că ”trebuie să facem un demers. Eu nu m-am implicat în astfel de lucruri până acum, am susținut echipa din spate. M-am ocupat să obținem fondurile necesare. Din 2015 echipa a funcționat doar cu bani privați… La alte cluburi nu a fost problemă să se dea bani de la bugetele locale”.

Săptămâna viitoare se anunță o ședință în care se poate stabili în bună măsură viitorul lui ACS Poli. ”Unii își doresc poate să se desființeze, eu nu, până una alta a reprezentat întregul Banat și chiar o parte a țării în Liga I și are mari șanse să revină. Săptămâna viitoare invit pe cei care au susținut echipa din bani privați și în funcție de poziția lor vom decide … Eu îmi doresc să revenim într-un an de zile în Liga I. 750.000 de euro ne-a luat ANAF. În alte părți sunt datorii mai mari. Asta ne doare pe noi, trăim în aceeași țară. Trebuie să se aplice pentru toți la fel”, a conchis Robu.

ACS Poli a retrogradat oficial în eșalonul secund deși a învins în ultima etapă la Chiajna, scor 1-0. FC Voluntari va juca la barajul de supraviețuire/promovare cu Chindia Târgoviște, locul 3 din Liga a II-a.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.