Ajungem mai repede de la Timișoara la Novi Sad până în anul...

Ajungem mai repede de la Timișoara la Novi Sad până în anul 2021. Un drum județean important, modernizat cu 7 milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI

Până în anul 2021, când Timișoara și orașul sârbesc Novi Sad vor fi capitale culturale europene, un drum județean din Timiș, care scurtează distanța dintre cele două localități, va fi modernizat. Este vorba de DJ 593, care parcurge localitățile Peciu Nou, Giulvăz și Foeni și care va fi reabilitat în cadrul unui proiect european în valoare de aproape 32 de milioane de lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 30,7 milioane de lei.

Astăzi a fost lansat oficial proiectul, la sediul CJ Timiș, urmând să fie semnat contractul pentru execuția lucrărilor cel mai repede în luna octombrie. Un lucru este cert, lucrările de modernizare a drumului județean trebuie finalizate până în 31 decembrie 2020.

„În urma acestor lucrări, va fi scurtată legătura între cele două orașe care vor fi capitale culturale europene în anul 2021, Timișoara și Novi Sad.


Acest drumul județean leagă Peciu, Giulvăz, Foeni până la granița cu Serbia. Este un drum de aproximativ 36 de kilometri, din care reabilităm 20 de kilometri, cu o valoare totală a proiectului de aproape 32 de milioane de lei. Este un drum important pentru că reușim să dezvoltăm întreaga zonă, dar mai mult decât atât, facilităm accesul mai rapid între cele două capitale culturale europene în anul 2021. Suntem în perioada în care se elaborează proiectul, sperăm la finele lunii iulie să avem finalizată proiectarea, astfel încât să dăm drumul la licitația în ceea ce privește execuția propriu-zisă. Neluând în calcul contestațiile și luând în calcul doar termenele legale în ceea ce privește achizițiile publice, am putea discuta undeva în luna octombrie, începutul lunii noiembrie de semnarea contractului. Termenul de execuție final este 31 decembrie 2020”, a explicat Călin Dobra, președintele CJ Timiș, în cadrul conferinței de presă de lansare a proiectului.

Sorin Maxim, directorul ADR Vest, a precizat că acest drum județean care va fi modernizat va face legătura și cu rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T). Conectivitatea cu această rețea este asigurată cu DN 59B, în localitatea Foeni, și cu DN 59 E, în apropierea localității Șag.

„Acest drum face legătura cu zona de frontieră și cu rețeaua TEN-T, dar cred că și rezolvă foarte multe probleme într-o zonă în care, din păcate, de mult nu s-au realizat aceste drumuri și cred că este de datoria noastră să valorificăm acest punct de frontieră mai mult decât să spunem partea de vamă, pentru că dacă nu se poate circula pe el, nu cred că are foarte mare valoare”, a precizat Sorin Maxim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.