Pericol de inundații pe mai multe râuri în vestul țării, în urma...

Pericol de inundații pe mai multe râuri în vestul țării, în urma ploilor abundente UPDATE 2 Prognoză actualizată, cod roșu în Caraș-Severin VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

După ploile puternice din ultimele ore, pe mai multe râuri din vestul țării este pericol de inundații. Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare cod galben de inundații valabilă de astăzi până în data de 15 iunie, ora 16.00.

“Fenomene vizate: scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu depăşiri ale cotelor de apărare. Bazine hidrografice afectate: Vişeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Drincea, Desnăţui, Jiu, Olt, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Buzău”, informează Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

De asemenea, din această seară, de la ora 20.00, și până mâine, la ora 24.00, intră în vigoare un cod portocaliu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H.


Gelmar (judeţele Hunedoara şi Arad), Bega Veche, Bega (judeţul Timiş), Timiş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera (judeţele Caraş Severin şi Timiş), Cerna (judeţele Caraş Severin şi Gorj).

UPDATE Autoritățile au actualizat prognoza, venind și cu sfaturi pentru localnicii din zonele afectate. „Administrația Națională de Meteorologie-Centrul Meteorologic Regional Banat-Crișana a emis, pentru intervalul 13 iunie ora 18.00 – 14 iunie ora 24.00, Avertizare hidrologica de cod portocaliu pe raurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bega, Timis – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Bârzava, Moravița, judetul Timiș. Fenomenele vizate sunt: scurgeri importante pe versanți, torenți și pârâie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice mentionate. Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale”, a transmis ISU Timiș.

UPDATE 2 O atenționare cod roșu de inundații a fost emisă recent pentru județul Caraș-Severin, fiind valabilă până la ora 24.00. Fenomenele vizate sunt: scurgeri de pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide cu posibile efecte severe de inundații, posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele Bistra, Timiș, Pogăniș, Tău și Goleț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.